Razboi in Gaza - Un ministru britanic si-a dat demisia: Trebuie sa pot sa traiesc cu mine

Autor: Ana Ilie
Marti, 05 August 2014, ora 14:31
4091 citiri
Razboi in Gaza - Un ministru britanic si-a dat demisia: Trebuie sa pot sa traiesc cu mine

Baroneasa Warsi, ministru de stat in MAE britanic si ministru pentru Credinte si Comunitati, si-a dat demisia din ambele posturi, marti, intrucat nu mai poate sustine politica Guvernului britanic cu privire la Fasia Gaza.

Lady Warsi a demisionat intrucat politica guvernului britanic "nu poate fi aparata moral", scrie BBC.

Lady Warsi a fost prima femeie musulmana care a devenit ministru in Marea Britanie. De origine pakistaneza, aceasta a declarat ca demisioneaza "cu profund regret".

Nu este singura voce din Marea Britanie care critica politica fata de Gaza. Mai multi importanti parlamentari conservatori i-au cerut premierului David Cameron sa aiba o pozitie mai ferma fata de Israel, intrucat actiunile din Gaza sunt "disproportionate".

In scrisoarea de demisie, Lady Warsi spune ca politica Guvernului "nu poate fi aparata moral, nu este in interesul national al Marii Britanii si va avea un efect indelungat asupra reputatie noastre pe plan international si intern".

"Trebuie sa pot sa traiesc cu mine insami in urma deciziilor pe care le iau sau le sustin. Daca raman acum in Guvern nu simt ca pot fi sigura de asta", continua demisia ministrului.

Lady Warsisi a expus opinia fata de razboiul din Gaza, la 21 iulie, pe Twitter: "Uciderea civililor nevinovati trebuie sa inceteze. Trebuie un armistitiu urgent in Gaza. E nevoie de lideri de ambele parti care sa puna capat acestor suferinte".

Trei zile mai tarziu, ea a adaugat: "Pot oamenii sa inceteze sa mai justifice uciderea copiilor? Oricare e politica noasta nu poate exista nicio justificare, numai regrete pentru Gaza".

Trei zile de pace in Gaza: Israelul da semne ca s-ar retrage total

Israelul si gruparea palestiniana militanta Hamas au convenit asupra unui armistitiu de 72 de ore. Armistitiul umanitar a fost propus de Egipt si a intrat in vigoare marti dimineata.

Cu putin timp inainte de intrarea in vigoare a armistitiului, Israelul a anuntat retragerea totala din Gaza.

Peste 1.800 de palestinieni, majoritatea civili, si-au pierdut viata in cursul bombardamentelor israeliene. Luni a avut loc o "pauza umanitara" solicitata de Israel, in cursul careia palestinienii au incercat sa ajunga la locuintele lor si sa faca rost de mancare.

Ministerul palestinian al Sanatatii a anuntat ca cel putin 18 persoane au fost ucise in Gaza in timpul armistitiului, inclusiv un copil de 8 ani aflat intr-o casa dintr-o tabara de refugiati ce a fost lovita de o racheta.

Razboi sangeros in Gaza: Israelul reia ofensiva militara, dupa un scurt armistitiu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni ca ofensiva militara va continua pana la distrugerea tuturor tunelurilor sapate de Hamas pana in Israel.

Razboiul din Gaza face tot mai multe victime colaterale: Un britanic, ucis de israelieni

De partea israeliana, peste 60 de soldati au murit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marea Britanie razboi Gaza, #ministru britanic demisie Gaza , #Marea Britanie