Scandal in Marea Britanie: Gordon Brown a jignit o bunicuta (Video)

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 10:25
3032 citiri
Scandal in Marea Britanie: Gordon Brown a jignit o bunicuta (Video)
foto: Daily Mail

Premierul britanic Gordon Brown a jignit o bunicuta laburista, la finalul unei intalniri pline de zambete si complimente, numind-o "ingusta la minte" cand credea ca nu-l mai aude nimeni.

Neatentia lui Gordon Brown a transformat o intalnire de rutina cu alegatorii intr-un adevarat dezastru pentru imaginea partidului sau, chiar inaintea alegerilor legislative, scrie Daily Mail.

Dupa ce a discutat cateva minute cu Gillian Duffy, o bunicuta laburista, sustinatoare infocata a partidului sau, Gordon Brown a uitat ca are microfonul deschis si, la plecare, a spus ce gandeste cu adevarat despre femeie, iar fiecare cuvant a fost inregistrat si difuzat apoi de presa britanica.

Gordon Brown a injurat-o pe baronesa Ashton?

Gordon Brown: "A fost un dezastru... nu ar fi trebuit sa vorbesc cu femeia asta. A cui a fost ideea?"

Justin Forsyth (consilier): "Nu stiu, n-am vazut-o."

GB: "Cred ca Sue (consiliera) a venit cu ideea. Ce ridicol."

JF: "Nu cred ca vor televiza intalnirea."

GB: "Ba o vor televiza."

JF: "Si ce-a zis?"

GB: "De toate. E o femeie ingusta la minte, care spune ca tinea cu laburistii. E ridicol. Sue mi-a bagat-o pe gat."

Cel mai decorat soldat britanic a vrut sa il bata pe Gordon Brown

Conversatia din masina premierului a fost inregistrata de microfonul uitat deschis si difuzata apoi de toata presa britanica, iar pana la sfaristul zilei Brown a fost nevoit sa-si ceara scuze public.

Totul a pornit de la o intrebare a femeii, care incerca sa afle de la Gordon Brown cum de in Marea Britanie sunt atat de multi imigranti din Europa de Est.

Problema imigrantilor s-a situat pe locul al doilea, dupa situatia economica a tarii, intr-un top al problemelor de interes pentru alegatori, insa politicienii britanici s-au ferit pana acum sa abordeze pe larg acest subiect.

Scuzele tardive ale premierului

Bunicutei nu i-a venit sa creada cand jurnalistii i-au spus cum a vorbit Gordon Brown despre ea, declarand ca este "dezgustata" si "socata" de afirmatiile premierului si ca s-a suparat foarte tare pe el.

Gordon Brown a aflat de gafa comisa chiar in timpul unei emisiuni transmise in direct, cand moderatorul i-a prezentat inregistrarea facuta in masina.

Premierul si-a cerut scuze imediat, recunoscand ca toata vina ii apartine pentru situatia creata, apoi a sunat-o pe femeie pentru a-si cere personal iertare, insa Gillian Duffy nu a vrut sa-i accepte scuzele.

Sarkozy, catre un tanar alegator: Nu face pe smecherul cu mine! (Video)

Premierul Marii Britanii a fost nevoit atunci sa se intoarca la locuinta femeii, unde a stat 40 de minute de vorba cu ea, de data aceasta fara microfoane deschise, pentru a-si cere scuze.

Mai mult, Brown le-a trimis o scrisoare oficiala tuturor alegatorilor sai, pentru a-si cere scuze pentru gafa comisa.

"Stiti ca am puncte tari, dar si puncte slabe, la fel ca oricare dintre noi. Stiti ca se intampla cateodata sa spunem lucruri pe care apoi le regretam. Imi pare sincer rau pentru ce am spus de dimineata", marturiseste Gordon Brown.

Membri ai echipei sale de campanie au declarat ca nu l-au mai vazut niciodata pe Gordon Brown atat de suparat si dezamagit de sine insusi.

Adversarii politici s-au grabit sa le raspunda, sustinand ca, de aceasta data, premierul are si de ce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gordon Brown gafa campanie, #Brown jignit femeie, #Brown gafa microfon , #Marea Britanie