Violente la Londra: Twitter si BlackBerry au atatat si revolta si "curatenia" de dupa

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 August 2011, ora 17:45
1150 citiri
Violente la Londra: Twitter si BlackBerry au atatat si revolta si "curatenia" de dupa

Retelele de socializare au fost amplu criticate, in ultimele zile, intrucat, in fata dovezilor potrivit carora violentele din Londra ultimelor zile au fost coordonate prin intermediul acestora, au refuzat sa ia masuri legale impotriva huliganilor.

Twitter a raspuns cererilor de inchidere a conturilor celor care incita la violenta, venite din partea guvernului britanic, printr-un mesaj care sustine ca "tweet-urile trebuie sa continue sa curga", intrucat este o chestiune ce priveste "libertatea de expresie".

The Guardian semnaleaza insa un aspect benefic al retelelor de socializare: sute de londonezi s-au coordonat, prin intermediul Facebook si Twitter, pentru a incepe operatiunea de curatenie a orasului.

Citeste mai mult despre violentele de la Londra

Drept urmare, inarmati cu maturi, pungi de gunoi si manusi de cauciuc, voluntarii s-au intalnit in cele mai afectate colturi ale capitalei britanice, sa mature strazile si sa-i ajute pe micii proprietari de magazine sa faca curat dupa trecerea vandalilor. Prezenta lor pe strazi a fost un semnal moral puternic pentru comunitatile afectate de recentele violente.

Un alt efect al prezentei tehnologiei in revolte e mai putin binevenit: se estimeaza ca BlackBerry va avea o "problema de imagine" dupa ce serviciul BlackBerry Messenger a fost mentionat frecvent in legatura cu organizarea si coordonarea vandalilor din Londra. BlackBerry s-a pozitionat pe piata ca un brand pentru directori si businessmen, asa ca asocierea cu huliganii din Marea Britanie, someri si pusi pe jafuri, nu poate sa-i faca bine la vanzari.

Revolta din Londra, starnita si intretinuta prin BlackBerry Messenger?

Probabil si din acest motiv, BlackBerry a anuntat ca va "asista" autoritatile, in incercarea acestora de a identifica si pedepsi pe cei vinovati de distrugerile din Marea Britanie. Indiferent ca alege sa coopereze sau nu cu autoritatile, Twitter tot va simti mana lunga a legii: britanicii au anuntat ca incearca deja sa ii identifice pe acei utilizatori care au participat la violentele de strada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Londra, #violente Londra, #BlackBerry, #Twitter , #Marea Britanie