Ziare.com

Wikipedia, considerata mai credibila decat presa

de Alex Varzaru
Luni, 11 August 2014, ora 19:35

   

Wikipedia, considerata mai credibila decat presa
Oamenii din Marea Britanie au mai multa incredere in Wikipedia decat in presa centrala, a declarat fondatorul acestui site, Jimmy Wales, la inchiderea unei conferinte de trei zile tinuta in Londra.

Un sondaj al institutului YouGov, realizat pe 2000 de persoane din Marea Britanie, a aratat ca 64% dintre acestea au incredere ca cei care scriu articolele informative de pe Wikipedia spun adevarul "complet" sau "in mare masura", scrie AFP.

In comparatie, 61% dintre britanici au incredere in jurnalistii BBC, 45% au incredere in ziare ca The Times sau The Guardian, iar 13% au incredere in ziarele tabloide precum The Sun.

"Ceea ce e cu adevarat impresionant e ca BBC are o reputatie excelenta... iar in noi lumea are incredere ceva mai mult decat in BBC. Ne si sperie usor treaba asta. Cu toate astea, e ceva ce noi am reusit", a spus Jimmy Wales.

Wales a recunoscut ca enciclopedia online pe care a fondat-o, care se bazeaza pe cititorii ei pentru contributii banesti si corectarea materialelor, "este imperfecta", dar a spus ca oamenii "ne ajuta cu informatie de incredere si solida. Ne descurcam", a spus Wales.

Cu toate acestea, Enciclopedia Britanica (Encyclopaedia Britannica) este considerata, conform sondajului YouGov, drept cea mai de incredere sursa de informatii de catre 83% dintre britanici.

Dupa trei zile de discutii, evenimentul Wikimania s-a incheiat cu un moment de tacere pentru contributorii Wikipedia care au murit in ultimul an.

Printre ei s-a aflat si Ihor Kostenko, un student la geografie din Ucraina, in varsta de 22 de ani, care a fost impuscat in timpul protestelor din Kiev din februrarie. Jimmy Wales l-a numit "Wikipedianul anului".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor