Alegeri in Moldova: Cozile umilintei din diaspora, varianta 2016 - Nu mai sunt buletine de vot nici la Bucuresti UPDATE

Duminica, 13 Noiembrie 2016, ora 19:00
10518 citiri
Alegeri in Moldova: Cozile umilintei din diaspora, varianta 2016 - Nu mai sunt buletine de vot nici la Bucuresti UPDATE
Foto: Unimedia

Sute de moldoveni din diaspora stau ore intregi la cozi, duminica, pentru a vota viitorul presedinte al Republicii Moldova. La o sectie din Londra, s-au epuizat deja buletinele de vot.

"In Londra, dupa 3 ore de stat la coada, am fost anuntati ca nu mai sunt buletine de vot!!!", a anuntat un cetatean moldovean pe grupul Adopa un vot.

Urmareste LIVE desfasurarea alegerilor din Moldova

Ulterior, a venit si anuntul oficial de la Comisia Electorala Centrala. CEC informeaza ca la sectia de votare din Stratford, Londra, au fost epuizate cele 3000 de buletine de vot distribuite, cantitatea maxima stabilita de Codul electoral.

Buletinele de vot s-au terminat cu sase ore inainte sa se inchida sectia de vot. Multi oameni semneaza deja contestatii.

UPDATE 18:00 Potrivit Comisiei Electorale Centrale, buletinele sunt pe sfarsite si la cele doua sectii de votare din Moscova, la doua sectii din Bucuresti si la o sectie din Bologna.

La cele 100 sectii de votare de peste hotare au votat peste 105.000 de alegatori, conform Rise Moldova.

UPDATE 18:36 Unimedia relateaza ca si la Bologna s-au terminat buletinele de vot.

UPDATE 19:03 Cu doua ore inainte de inchiderea sectiei, la Ambasada Republicii Moldova de la Bucuresti s-au terminat toate buletinele de vot. In fata portii asteapta sa-si exercite dreptul la vot aproximativ 50 de persoane, scrie Rise Moldova.

Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova in Romania, le-a recomandat votantilor sa mearga la Biroul electoral de la Sectia Consulara.

"Punem la dispozitie toate masinile pe care le avem, dar va rog sa intelegeti situatia, noi am facut toate demesurile ca sa fie totul bine", a declarat presedintele sectiei, Valeriu Turea.

Sunt alegeri cruciale pentru viitorul tarii, pentru ca moldovenii decid daca isi continua calea spre UE sau spre Uniunea Euroasiatica, condusa de Rusia.

Favorit este socialistul pro-rus, Igor Dodon, castigator detasat in primul tur de scrutin. Rivala lui este candidata cu vederi pro-europene, Maia Sandu, sustinuta in special de tineri si de diaspora moldoveneasca.

Multi moldoveni au plecat inca de sambata la drum, pentru ca au avut de parcurs sute, unii chiar mii de km pana la cea mai apropiata sectie de vot. Duminica dupa-amiaza sunt insa cozi uriase si la alte sectii de vot din diaspora si multi se tem ca nu vor putea sa voteze. Iata imaginile cu oamenii care asteapta ore intregi pentru a putea vota.

Pana la ora 15:30 s-au prezentat la urne deja 76.177 persoane din diaspora. Tarile care inregistreaza o participare mai activa sunt:

  • Republica Italiana (28.700)
  • Romania (10.300)
  • Federatia Rusa (6.650)
  • Republica Franceza (6.270)

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cozi vot Moldova, #buletine vot Moldova , #Moldova