Alegeri in Moldova Dodon le cere unor candidati sa se retraga si sa-i acorde sprijinul

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 15:20
2910 citiri
Alegeri in Moldova Dodon le cere unor candidati sa se retraga si sa-i acorde sprijinul
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon, i-a sugerat candidatului "Partidul Nostru", Dumitru Ciubasenco, sa se retraga din cursa electorala in favoarea sa.

In plus, acesta i-a indemnat pe comunistii lui Vladimir Voronin sa renunte la ideea boicotarii alegerilor si sa sustina un candidat unic al fortelor de stanga.

"Simpatizantii Partidul Nostru ar trebui sa inteleaga ca Dumitru Cubasenco, candidatul acestui partid, nu are nicio sansa sa ajunga in turul doi", a spus Dodon, indemnandu-i pe sustinatorii acestuia sa se reorienteze catre el.

Maia Sandu, "falsa si ipocrita"

"Electoratul de dreapta este indemnat sa o voteze pe Maia Sandu. Stimati concetateni, Maia Sandu este (Dorin - n. red.) Chirtoaca (primarul Chisinaului - n. red.) in fusta. Fix asa va face. Cu vorbe frumoase, dar va distruge absolut tot... Un presedinte socialist va fi mult mai bun decat o Maie Sandu falsa si ipocrita", a declarat el intr-o conferinta de presa.

Igor Dodon i-a indemnat pe simpatizantii lui Andrei Nastase (liderul Platformei Demnitate si Adevar, retras din cursa prezidentiala) si ai lui Marian Lupu (liderul Partidului Democrat, retras si el miercuri) sa nu o voteze pe Maia Sandu (Partidul Actiune si Solidaritate), intrucat aceasta ar fi "sustinuta de oligarhi".

El a facut apel catre toti cetatenii Republicii Moldova sa se prezinte duminica la vot, subliniind ca in cazul unei prezente masive la urne ar putea invinge din primul tur de scrutin.

Candidatul de stanga prorus, care promite relansarea relatiilor cu Federatia Rusa si renuntarea la Acordul de asociere cu UE, a declarat ca va fi un presedinte al tuturor moldovenilor, indiferent de optiunile politice si geopolitice ale acestora, potrivit Radio Chisinau.

Dodon a spus ca, daca va castiga alegerile din 30 octombrie, va convoca alegeri parlamentare anticipate in Republica Moldova.

Liderul PD, Marian Lupu, a anuntat miercuri dupa-amiaza retragerea sa din cursa pentru prezidentiale in favoarea Maiei Sandu. Retragerea sa din cursa electorala a fost un pas facut in favoarea candidatului socialistilor, Igor Dodon, si nu in favoarea parcursului european al Republicii Moldova, a subliniat candidata PAS, Maia Sandu.

Joi, reprezentantii minoritatilor etnice au anuntat intr-o conferinta de presa ca il sustin pe liderul PSRM, Igor Dodon, arata Unimedia. Acestia s-au adresat tuturor moldovenilor cu urmatorul mesaj: "Credem ca va fi un bun presedinte si va putea opri procesul de distrugere. Cititi inca o data atent programul lui electoral si veti gasi raspuns la toate intrebarile: economice, politice, sociale etc".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Igor Dodon presedintie Moldova, #Igor Dodon retragere Dumitru Ciubasenco, #alegeri presedinte Republica Moldova , #Moldova