Alegeri in R.Moldova: Ponta ii trimite la vot pe elevii si studentii moldoveni - vor calatori gratuit

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 15:06
3355 citiri
Alegeri in R.Moldova: Ponta ii trimite la vot pe elevii si studentii moldoveni - vor calatori gratuit
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Guvernul va adopta o hotarare prin care elevii si studentii din Republica Moldova sa poata calatori gratuit pentru a vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

"Duminica e un vot esential pentru directia in care merge Moldova, noi am facut tot ce puteam sa facem ca sa sprijinim parcursul european al tarii. Imi doresc foarte mult ca cei care voteaza sa mentina acest parcurs european", a transmis premierul la debutul sedintei de guvern.

Alegeri cruciale in R.Moldova: Despre miza, presiunile Rusiei si unirea cu Romania - Interviu

De asemenea, el a anuntat ca Executivul va adopta o hotarare prin care elevii si studentii moldoveni sa poata calatori gratuit ca sa poata ajunge la sectiile de vot, subliniind faptul ca o decizie similara s-a luat si cu ocazia altor alegeri.

Ponta a adaugat faptul ca isi doreste sa poata colabora cu viitorul guvern care se va instala la Chisinau la fel de bine cum a colaborat cu cel condus in prezent de Iurie Leanca.

"Vreau si sper si imi doresc ca la Chisinau sa ramana un guvern proeuropean, cu care sa continuam colaborarea excelenta pe care am avut-o in ultima perioada si care a fost in interesul celor care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului", a spus Ponta.

De asemenea, seful Guvernului de la Bucuresti a precizat ca trebuie sa faca o lista cu proiectele prioritare, in contextul in care presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat miercuri crearea unui fond in valoare de 315 miliarde de euro, destinat sprijinirii investitiilor in Uniunea Europeana.

UE vrea mai multe investitii: Face un fond de 21 de miliarde de euro

Victor Ponta a mai spus ca "ar trebui sa ne concentram pe proiecte legate de R.Moldova".

Cine sunt favoritii la alegerile din Moldova

Duminica au loc alegeri parlamentare de cealalta parte a Prutului, iar ultimele sondaje arata ca favoritii sunt comunistii.

Comunistii, favoriti la alegerile parlamentare din Moldova - sondaje

Potrivit studiului realizat de Centrul de Cercetare Sociologica, PCRM este cotat cu 17,2 la suta din preferintele electoratului, fiind urmat de PLDM (15,2 la suta) si PDM (13 la suta).

Alte doua formatiuni politice au sanse de a intra in Parlament, anume Partidul "Patria", cu 8,2 la suta, si PL, cu 6,5 la suta.

Socialistii, reprezentati de PSRM, ar avea doar 4,7 la suta din intentiile de vot ale celor intervievati, astfel ca nu ar intra in Parlament. Acestia sunt cei care ar prefera Uniunea Vamala condusa de Rusia unei directii proeuropene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta alegeri Moldova, #Ponta elevi studenti moldoveni, #alegeri parlamentare Moldova , #Moldova