Alegeri in Republica Moldova: Voronin spune ca nu mai e posibil un al doilea 7 aprilie

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 11:54
1712 citiri
Alegeri in Republica Moldova: Voronin spune ca nu mai e posibil un al doilea 7 aprilie
Foto: Reuters

Liderul Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, a declarat ca a votat duminica pentru incheierea crizei politice si pentru dezvoltarea R. Moldova, dar a exclus posibilitatea contestarii rezultatelor prin proteste violente, cum s-a intamplat la 7 aprilie 2009, dupa scrutinul castigat de comunisti.

Voronin a spus ca are informatii ca informatii ca alegerile pot fi falsificate si de aceea PCRM a decis o numarare paralela a voturilor, pentru a nu permite "astfel de incalcari". Cu toate acestea, potrivit stirea Zilei, liderul comunist a declarat ca nu este posibil un al doilea 7 aprilie dupa acest scrutin, intrucat toate acestea sunt "niste inventii de-ale jurnalistilor".

"Am votat pentru ca criza politica sa se incheie. Am votat pentru dezvoltarea tarii noastre. Am votat pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor si viitorul ei european. Noi mizam pe majoritate Constitutionala. Eu sper categoric ca votam pentru patru ani de zile", a afirmat fostul presedinte moldovean.

El a adaugat ca a observat o oboseala totala a alegatorilor. "Cetatenii nu apreciaza ca nu suntem in stare sa terminam cu aceasta criza politica. Am simtit la intalnirile electorale o neincredere fata de toate partidele politice din Moldova", a mentionat liderul PCRM. Cu toate acestea, el estimeaza o prezenta la vot de 63-65%, ceea ce ar fi un adevarat record, tinand seama de comportamentul electoratului la scrutinele din ultimii doi ani.

Urnele din R. Moldova s-au deschis duminica la ora 7.00 pentru alegerile legislative anticipate destinat sa dea acea configuratie a Parlamentului care sa permita alegerea presedintelui tarii. Cei aproximativ 2,6 milioane de alegatori sunt chemati sa-i desemneze 101 de parlamentari din randul a 39 de concurenti electorali - 20 de partide si 19 independenti. Miza alegerilor este formarea unei majoritati de 61 de deputati care sa poata alege seful statului, dupa un blocaj politico-institutional de un an si jumatate.

Favoritul alegerilor anticipate de duminica pare sa fie in continuare Partidul Comunistilor, creditat cu 32,1% pana la 54,3% din intentiile de vot, potrivit diverselor sondaje.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Voronin alegeri Moldova, #Voronin 7 aprilie , #Moldova