Alerta la Chisinau, inainte de vizita lui Iohannis UPDATE Patru amenintari cu bomba

Marti, 24 Februarie 2015, ora 11:41
5952 citiri
Alerta la Chisinau, inainte de vizita lui Iohannis UPDATE Patru amenintari cu bomba
Foto: Facebook/Radu Plugaru

Chisinaul a fost in alerta, marti, cand patru banci comerciale din capitala Republicii Moldova au fost amenintate cu bomba. Toate alarmele s-au dovedit a fi false.

Incidentul are loc chiar inainte de vizita la Chisinau a presedintelui Klaus Iohannis, care este asteptat de oficialii moldoveni in jurul dupa-amiezii, arata Unimedia.

Klaus Iohannis, in vizita in R. Moldova, la o saptamana dupa numirea noului Guvern de la Chisinau

Apelul la numarul de urgenta a venit in jurul orei 9.00, din partea paznicilor celor doua institutii bancare. Acestia au anuntat politia ca in cladirile respective au fost amplasate bombe.

Purtatorul de cuvant al Politiei Municipale Chisinau a confirmat informatia pentru jurnalistii moldoveni.

"Politia a fost alertata de angajatii de paza a acestor banci, care la randul lor au primit mesaje prin sms, precum ca sediile a doua banci diferite au fost minate. Urmeaza a fi aplicate toate procedurile de verificare. Informatia a parvenit la orele 9.00", a declarat reprezentantul politiei Adrian Jovmir pentru Publika.

"Este vorba despre filialele a doua banci diferite, una este amblasata pe strada Columna, alta pe Banulescu-Bodoni", a continuat acesta, fara sa mentioneze numele institutiilor bancare.

Angajatii bancilor au fost evacuati, iar mai multe echipaje de politie si genisti au ajuns la locul incidentului.

In plus, circulatia autoturismelor a fost ingreunata in zona, intrucat perimetrul a fost izolat de catre autoritati.

UPDATE 11:40 - Alerte cu bomba au fost emise pentru inca doua banci din Chisinau, pe langa cele doua institutii bancare vizate marti dimineata, potrivit Pro TV Chisinau.

Initial, amenintarea cu bomba a vizat sediul Bancii de Economii de pe strada Columna si sediul Bancii Sociale de pe strada Banulescu Bodoni. Ulterior, alerte cu bomba au fost emise pentru inca doua sucursale ale Bancii de Economii. Toate cele patru alarme s-au dovedit a fi false.

Panica inainte de vizita lui Iohannis

Starea de alerta s-a instalat in Chisinau in conditiile in care Klaus Iohannis este asteptat in capitala Republicii Moldova, unde va efectua o vizita oficiala marti si miercuri. Seful statului roman va ajunge la Chisinau in jurul orei 15.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#alerta bomba Chisinau, #alerta bomba Moldova, #bomba Chisinau Iohannis , #Moldova