Ziare.com

Ambasadorul roman la Chisinau cere ca Romania sa nu devina obiect al campaniei electorale

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 20:22

   

Ambasadorul roman la Chisinau cere ca Romania sa nu devina obiect al campaniei electorale
Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca (foto), le-a cerut actorilor politici de la Chisinau sa nu faca din Bucuresti un obiect in campania electorala.

Potrivit lui Lazurca, desi Republica Moldova a inregistrat progrese esentiale in calea spre integrarea in UE, acum, acest subiect este prea putin reflectat, transmite Agentia DECA-press.

"In ciuda faptului ca mai toate fortele politice pledeaza pentru aceste deziderat, interesul fata de UE in actuala campanie nu este atat de mult dezbatut. Romania se vede obiect al acestei campanii. Vrem ca nu numai Romania, dar nici un stat membru UE, sa nu fie obiect in aceasta campanie. De modul in care va decurge aceasta campanie va depinde credibilitatea partidelor politice. Sper sa nu existe consecinte mai grave decat o simpla mahnire din partea Romanei", a spus Lazurca.

Diplomatul sustine ca nu s-a adresat doar PCRM, care a acuzat direct Romania de implicare in treburile interne ale R. Moldova, ci tuturor fortelor politice.

In ceea ce priveste acuzatia comunistilor, potrivit carora Alianta de guvernare a organizat inundatiile din lunca Prutului din aceasta vara pentru a scapa orasul Galati, Marius Lazurca spune ca nu poate comenta ceea ce nu a fost. "Suntem in prezenta unui neadevar care nu merita o alta replica decat ridicatul din umeri. Aceste acuzatii nefondate nu fac bine credibilitatii si reputatiei europene a unui partid. Este o absurditate", a spus Marius Lazurca.

La randul sau, Ion Lupu, directorul agentiei "Apele Moldovei", care, potrivit OMEGA, a afirmat ca "a fost o ruptura artificiala a digului de la Nemteni si "noi am efectuat trei rupturi: doua in raul Narnova si una in raul Prut", a spus ca declaratiile sale au fost scoase din context.

Comunistii au refuzat sa comenteze declaratiile ambasadorului roman, potrivit Publika.

Sursa: rNews

Articol citit de 903 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ESTE INERENT CA ROMANIA SA DEVINA OBIECT...

SI ATUNCI... CE SA-SI DISPUTE PARTILE AFLATE IN COMPETITIE? PATERNITATEA ASUPRA LUI EMINESCU?!

 

Interesul de dezmembrare a romaniei este imens

Pe teritoriul romaniei sunt 6(sase) ARMATE DIFERITE si una magheara in formare, sa le luam pe rand;
1. Armata romana
2. Armata americana
3. Armata rusa in Transnistria
4. Armata asazistransnistriana
5. Armata moldoveneasca
6. Armata ucrainiana
Judecati singuri motivele pe baze istorice si cine le va gasi, sa-mi scrie daca vrea, pe acest forum la o postare a mea, nu conteaza care. Aceasta este ultima mea provocare si o rugaminte, la o discutie serioasa pe acest subiect.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor