Apa sfintita si vaselina impotriva "legii care protejeaza homosexualii"

Joi, 24 Mai 2012, ora 17:19
3088 citiri
Apa sfintita si vaselina impotriva "legii care protejeaza homosexualii"
Foto: jurnal.md

Legea privind egalitatea de sanse, dezbatuta vineri de Parlamentul moldovean intr-o sedinta speciala, declanseaza de ceva timp proteste care mai de care mai bizare. Daca Episcopul de Balti si Falesti, Marchel, a stropit cu apa sfintita cladirea Parlamentului, un grup de membri si simpatizanti ai partidului Social Democrat au adus parlamentarilor un pachet de ....vaselina.

Episcopul Marchel, insotit de mai multe formatiuni extraparlamentare de stanga, s-au deplasat, joi, la Palatul Republicii, "inarmat" cu apa sfintita, potrivit Publika.

"Am adus apa sfintita ca sa blagosloveasca Dumnezeu Parlamentul si deputatii Moldovei. Sa ii ajute Domnul sa aprobe legi crestinesti. Trebuie sa fim crestini nu doar cu numele, ci cu faptele din viata noastra. Sunt aici, pentru ca azi si maine, Legea care vine sa pateze sufletul si inimile noastre se va discuta in Parlament. Rog pe Dumnezeu sa imbunatateasca pe toti, de la Vladica pana la opinca", a explicat Episcopul.

"Condamn pacatul si nu pe cel care pacatuieste. Condamn tot ce provoaca distrugere sufleteasca. Sa ne feresca Dumnezeu de cerinte catastrofale. Sa urmam pildele bisericesti. Dumnezeu ne va pazi de aceasta Lege, aceasta bomba, care s-a "cuibarit" printre noi", a adaugat parintele.

Tot joi, un grup de membri si simpatizanti ai partidului Social Democrat, sustinuti de activista Maia Laguta, au adus la Palatul Republicii vaselina pentru parlamentari. Substanta unguenta ar fi avut ca scop sa ii convinga pe deputati sa nu voteze pentru legea privind egalitatea de sanse. Manifestantii cred ca oferirea mai multor drepturi minoritatilor sexuale va crea haos in societate.

Legea privind egalitatea de sanse a fost avizata miercuri de Guvern. Legea este laudata de UE si SUA insa risca sa scindeze Republica Moldova, unde impotrivirea fata de proiectul legislativ a dat nastere unei aliante neasteptate, intre Partidul Comunist si Biserica Ortodoxa.

In ultima vreme, in mai multe orase moldovenesti au aparut si fluturasi in care autori necunoscuti avertizeaza cu consecinte catastrofale daca legea este adoptata de Parlament: "Legea privind nediscriminarea recunoaste dictatura homosexualitatii in fata normalitatii si le ofera pederastilor mai multe drepturi decat celorlalti", "Orice homosexual va avea dreptul sa-si practice deviatiile in locuri publice, chiar in fata copiilor nostri", "Pederastii vor avea dreptul sa predea in gradinite, scoli si universitati despre cat de bine si normal este sa fii homosexual".

Mai mult, un alt mesaj avertiza ca Moldova a facut parte din imperiul Otoman, iar musulmanii considera ca tara trebuie convertita la islam, asa ca toti crestinii vor fi considerati pagani si decapitati.

Biserica Ortodoxa din Rep. Moldova este suspectata de tiparirea fluturasilor, iar doua biserici au fost deja verificate de politisti, intr-o miscare fara precedent impotriva bisericii.

Premierul Vlad Filat chiar a criticat public biserica, acuzand-o de rea credinta si "rautate, atat de straina de tot ceea ce predica preotii in biserici".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Moldova proteste lege antidiscriminare, #Moldova apa sfintita lege antidiscriminare , #Moldova