Basescu: Decizia CC din R.Moldova, un act de dreptate. La UE vom fi 2 state cu romana limba oficiala

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 18:30
2054 citiri
Basescu: Decizia CC din R.Moldova, un act de dreptate. La UE vom fi 2 state cu romana limba oficiala
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a laudat, joi seara, decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova, care a stabilit ca limba romana devine limba nationala a vecinilor de peste Prut.

"As incepe exprimand multumiri Curtii Constitutionale a Republicii Moldova, dar si initiatorilor - doamna Ana Gutu, deputat in Parlamentul R. Moldova, dar si partidului dlui Ghimpu.

Basescu: Ponta este profund corupt. A luat 2.800 de hectare de pamant

Prin decizia de azi a CC a R.Moldova, s-a stabilit ca limba oficiala a R.Moldova este limba romana. Este un act de dreptate fata de actul de independenta a R.Moldova, un act de dreptate fata de istoria cetatenilor din R.Moldova si un act de dreptate fata de cei din R.Moldova care se simt romani", a spus seful statului roman.

Basescu a adaugat ca aceasta decizie trebuie sa fie recunoscuta cat mai repede de toate statele lumii.

"Implicatiile sunt extraordinar de profunde si de ele trebuie sa ia nota in cel mai scurt timp toate statele lumii, inclusiv UE. La UE vom fi doua state care vor avea limba oficiala limba romana. Se pune capat incercarii de mistificare a unor adevaruri culturale si istorice din R.Moldova.

Decizie istorica: Limba romana, limba oficiala in Republica Moldova

Retineti ca acesta este evenimentul cel mai important din ultimii ani. (...) Republica Moldova va putea beneficia de legislatia Romaniei asa cum este ea. Deci va fi un castig economic extraordinar de mare", a mai spus seful statului.

El a incheiat subiectul R. Moldova cu o ironie la adresa celor care au lansat un dictionar romano-moldovean.

"Ma intreb ce vor face cei care au editat dictionarul romano-moldovean, ce-or sa faca acum cu dictionarul ala. Dictionarele jigneau si poporul roman in ansamblul lui, dar si cetatenii celor doua state romanesti", a conchis seful statului.

Curtea Constitutionala a republicii Moldova a decis ca limba romana va deveni limba oficiala.

Potrivit deciziei CC a Republicii Moldova limba romana este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat in Declaratia de Independenta a tarii. Decizia a fost anuntata cu cateva minute in urma de catre presedintele CC, Alexandru Tanase. Decizia va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Traian Basescu Republica Moldova, #limba romana oficiala Republica Moldova , #Moldova