Ce cauta Chirtoaca in centrul Chisinaului, desi e in arest la domiciliu

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 18:34
7461 citiri
Ce cauta Chirtoaca in centrul Chisinaului, desi e in arest la domiciliu
Foto: Arhiva Facebook/Dorin Chirtoaca

Primarul general al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, care se afla in arest la domiciliu, a fost fotografiat pe strazile din oras.

Edilul a fost fotografiat pe strada Mihai Viteazul, din centrul capitalei moldovene, iar imaginile au fost trimise Point.md.

Autorul fotografiilor l-a vazut chiar miercuri pe edil, pe strada.

Totodata, liderul grupului PSRM din Consiliul Municipal Chisinau, Ion Ceban, a scris marti pe Facebook ca Dorin Chirtoaca ar fi fost surpins in timp ce intra in oficiul postal din sectorul Ciocana al orasului.

Consilierul socialist a promis chiar si un premiu pentru cei care vor reusi sa-l fotografieze sau sa-l filmeze pe edil in timp ce incalca madatul de arest la domiciliu.

"Se spune ca Dorin Chirtoaca se plimba azi (marti - n.red.) pe la Ciocana, a intrat la posta, dupa la Telecom. Interesant, daca e adevarat, s-ar putea cere inregistrarea de la camere de luat vederi. Cred ca nu e caz singular, cine face o poza sau inregistrare...un premiu bun. Ca sa nu fim chiar toti prostiti", a scris Ion Ceban.

UPDATE 18:34 Procurorul insarcinat cu dosarul primarului Chirtoaca a explicat ca acesta a mers, marti si miercuri, atunci cand a fost fotografiat in centrul Chisinaului, la Procuratura Anticoruptie, unde fusese citat, relateaza Unimedia.

Procurorul Dumitru Robu a subliniat ca, in acest caz, Chirtoaca nu poate fi suspectat de incalcarea conditiilor arestului la domiciliu. In plus, el a precizat ca primarul este verificat de autoritati prin apeluri telefonice la domiciliul sau.

Amintim ca, pe 26 mai, primarul Chirtoaca a fost plasat in arest la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile. Cu o zi inainte, edilul fusese retinut pentru 72 de ore.

Edilul este banuit de trafic de influenta, in dosarul parcarilor cu plata din Chisinau.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Dorin Chirtoaca fotografiat Chisinau, #Dorin Chirtoaca arest domiciliu , #Moldova