Ziare.com

Circ in Parlamentul moldovean: Mihai Ghimpu, exclus din Biroul Permanent

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 17:27

   

Circ in Parlamentul moldovean: Mihai Ghimpu, exclus din Biroul Permanent
Liderul liberal moldovean Mihai Ghimpu a fost exclus din Biroul Permanent al Legislativului. Proiectul de hotarare a fost aprobat vineri la sedinta Parlamentului, initiativa apartinand deputatilor liberal-reformatori.

Procedura de vot a creat o adevarata confuzie in randul deputatilor. Presedintele Parlamentului a fost nevoit sa repete procedura, dupa ce primul rezultat a fost contestat de unii deputati, informeaza Jurnal de Chisinau.

A fost nevoie de minute in sir pana cand presedintele parlamentului a numarat deputatii din sala. Intre timp, acestia s-au amuzat si s-au luat reciproc peste picior.

In cele din urma, proiectul a intrunit votul a 44 de deputati din cei 87 prezenti la sedinta de astazi. Comunistii nu au votat pentru excluderea lui Mihai Ghimpu din Biroul Permanent.

Anterior acestei initiative a circulat zvonul ca liberalul a acceptat sa voteze pentru Viorel Chetraru la sefia CNA in schimbul unui fotoliu in Biroul permanent al Parlamentului.

Ghimpu, lider al partidului Liberal, a fost presedinte interimar al R. Moldova si presedinte al Parlamentului. Formatiunea sa a trecut in opozitie in primavara, dupa ce a facut parte, cativa ani, din coalitia de guvernare, AIE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor