Comunistii, favoriti la alegerile parlamentare din Moldova - sondaje

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 13:16
5040 citiri
Comunistii, favoriti la alegerile parlamentare din Moldova - sondaje
Foto: Karadeniz Press

Comunistii se afla pe primul loc in doua sondaje date publicitatii luni, cu privire la intentia de vot la alegerile parlamentare ce vor avea loc duminica, in Republica Moldova.

Potrivit studiului realizat de Centrul de Cercetare Sociologica, PCRM este cotat cu 17,2 la suta din preferintele electoratului, fiind urmat de PLDM (15,2 la suta) si PDM (13 la suta), relateaza Unimedia.

Alte doua partide au sanse de a intra in Parlament, potrivit sondajului CCSM: Partidul "Patria", cu 8,2 la suta, si PL, cu 6,5 la suta.

Iohannis pleaca in campanie electorala la Chisinau?

Alegeri foarte stranse la Chisinau. Risc major de destabilizare

Socialistii, reprezentati de PSRM, ar avea doar 4,7 la suta din intentiile de vot ale celor intervievati, astfel ca nu ar intra in Parlament. Acestia sunt cei care ar prefera Uniunea Vamala condusa de Rusia unei directii proeuropene.

Cu 27,1 la suta dintre cei intrebati raspunzand ca nu sunt hotarati cu privire la vot, PSRM ar intra totusi in Parlament, daca ar fi luate in calcul doar raspunsurile celor hotarati, asa cum ar face-o si urmatorul partid clasat in sondaj, PLR.

Studiul a fost realizat in perioada 11-21 noiembrie, pe un esantion de 1.050 de persoane, din 74 de localitati, marja de eroare fiind de 3 la suta.

Rusia trimite observatori la alegerile din Republica Moldova

Rep. Moldova se pregateste de alegeri. Trei noi sectii in Romania pentru diaspora sa

Un al doilea sondaj, realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor (ASD), da in frunte tot PCRM, cu 20,1 la suta, urmat de asemenea de PLDM (15,7 la suta) si PDM (14,1 la suta).

In acest studiu, PSRM ar intra fara probleme in Parlament, fiind cotat cu 13,5 la suta din intentia de vot. Partidul "Patria" si PL sunt celelalte partide care ar urma sa intre in Legislativul de la Chisinau.

Reuters, despre alegerile parlamentare din Moldova: Integrarea europeana sau Rusia? (Video)

Romania si Ucraina au ales. Ce va face Moldova? (I) Rolul lui Iohannis peste Prut

Romania si Ucraina au ales. Ce va face Moldova? (II) Rusia pregateste miscari de strada la Chisinau

Sondajul ASD a fost realizat in perioada 11-20 noiembrie, pe 1.185 de persoane din 78 de localitati, dar si pe 460 de persoane din 21 de localitati transnistrene, marja de eroare fiind tot de 3 la suta.

Alegerile parlamentare care vor avea loc, pe 30 noiembrie, in Republica Moldova, vor decide in ce masura tara ramane pe drumul integrarii sale europene.

Daca cele trei partide din Alianta pentru Integrare Europeana, aflata la putere din anul 2009, obtin suficiente voturi pentru a pastra majoritatea in Parlamentul de 101 locuri sau vor fi fortate sa faca o coalitie cu puternicii comunisti - rivali, dar o forta moderata proeuropeana care de asemenea urmareste intarirea legaturilor economice cu Rusia -, atunci Moldova va ramane pe directia catre Europa, potrivit analistilor, citati de Reuters.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#sondaje alegeri parlamentare Moldova, #alegeri parlamentare Moldova, #comunisti alegeri parlamentare Moldova , #Moldova