Convoiul de camioane cu ajutoare trimise de Romania a fost primit de moldoveni cu emotie si steaguri in maini (Video)

Joi, 07 Mai 2020, ora 13:33
7136 citiri
Convoiul de camioane cu ajutoare trimise de Romania a fost primit de moldoveni cu emotie si steaguri in maini (Video)
Foto: captura Facebook

Convoiul cu 20 de autovehicule cu echipamente de protectie si produse sanitare trimise de Guvern catre Republica Moldova, in sprijinul echipelor care intervin in lupta impotriva pandemiei generata de COVID-19, in tara vecina, a fost primit in mod special de moldoveni.

Astfel, zeci de oameni cu steaguri in maini au asteptat intrarea camioanelor romanesti in Republica Moldova.

"Multumim, Romania, pentru ajutorul tau neconditionat si dezinteresat. Multumim, Romania, pentru lectia de modestie, rabdare si cumpatare. Stim ca nu te-ai asteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit sa salvezi vieti. Multumim, Romania", a transmis fostul premier Maia Sandu pe Facebook.

La ceremonia publica de prezentare a asistentei umanitare au fost prezenti si oficiali din Romania.

"Intreaga lume este in fata unei mai provocari. Romania a fost, este si va fi partenerul Republicii Moldova. Fratii sunt cei mai apropiati", a declarat ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, citat de ZDG.md.

"Inteleg foarte bine prin ce trec colegii, fratii mei. Suntem intr-un moment in care Romania arata in continuare sprijin pentru Republica Moldova", a mentionat si Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

Premierul moldovean, Ion Chicu, a multumit autoritatilor romane pentru ajutor.

"Multumesc din inima poporul roman pentru acest efort fratesc. Acum este foarte util umarul fratilor de peste Prut. Este adevarat ca prietenul la nevoie se cunoaste, pe noi nevoia mai mult ne uneste", spus Ion Chicu, care acum cateva zile declara ca, de fapt, medicii care vin in Republica Moldova vor putea sa si invete de la specialistii moldoveni cum trebuie sa procedeze in lupta cu COVID-19.

Amintim ca Romania a trimis, miercuri, un convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protectie si produse sanitare catre Republica Moldova, pentru a sprijini medicii de acolo in lupta cu COVID-19.

Guvernul a trimis Republicii Moldova 500.000 de masti de protectie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 ochelari de protectie, 200.000 de manusi, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativa pentru transportul pe targa si aproximativ 80.000 de litri de alcool sanitar.

Saptamana trecuta, presedintele moldovean, Igor Dodon, a multumit Romaniei pentru ajutorul oferit, printr-o postare pe Facebook numita "Prietenul la nevoie se cunoaste".

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#convoi echipamente Moldova, #medici romani Moldova coronavirus , #Moldova