Convorbire telefonica intre Iohannis si Timofti, despre criza politica de la Chisinau

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 10:29
2350 citiri
Convorbire telefonica intre Iohannis si Timofti, despre criza politica de la Chisinau
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut joi seara o convorbire telefonica cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in cadrul careia a fost discutata actuala situatie social-politica de la Chisinau, precum si relatiile dintre cele doua state, a anuntat Presedintia moldoveana intr-un comunicat.

Presedintele Iohannis a subliniat cu aceasta ocazie faptul ca, prin investirea noului guvern in Republica Moldova, s-a facut un pas important pentru depasirea crizei politice si implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, precizeaza comunicatul mentionat.

R. Moldova fierbe - Ultimatum pentru majoritatea parlamentara - Usatii ameninta ca aduce 50.000 de oameni in strada

De asemenea, a fost reafirmata disponibilitatea celor doua state de a coopera intens in plan politic, economic si social. Presedintele Timofti i-a multumit omologului sau de la Bucuresti pentru sustinerea constanta pe care Romania o acorda Republicii Moldova.

Potrivit aceluiasi comunicat, Klaus Iohannis l-a invitat pe Nicolae Timofti sa efectueze o vizita oficiala in Romania, invitatie care a fost acceptata, deplasarea sefului statului moldovean la Bucuresti urmand sa aiba loc in viitorul apropiat.

Moldova are guvern nou investit secret, in miez de noapte. Prima reactie oficiala de la Bucuresti

Moldova fierbe: Violente la Parlament, politicieni agresati si juramant la miez de noapte - se anunta noi proteste

Parlamentul Republicii Moldova l-a investit, miercuri, in functia de premier pe democratul Pavel Filip, fost ministru al Tehnologiei Informatiei. Investirea acestuia a avut loc pe fondul unor manifestatii ample de protest, care au degenerat in violente.

Mii de oameni au protestat si joi la Chisinau cerand anularea votului de investire a guvernului premierului Pavel Filip si organizarea de alegeri anticipate. Organizatorii manifestatiilor - platforma civica 'Dreptate si Adevar' si formatiunile de stanga proruse Partidul Socialistilor si Partidul Nostru - au anuntat ca protestele vor continua si vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis Nicolae Timofti, #criza politica Republica Moldova , #Moldova