Criza politica in R. Moldova: prim-vicepresedintele Parlamentului, demis

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 15:52
2568 citiri
Criza politica in R. Moldova: prim-vicepresedintele Parlamentului, demis

Proiectul privind lichidarea functiei de prim-vicepresedinte al Parlamentului R. Moldova, detinuta de Vlad Plahotniuc, a fost adoptat, vineri, cu votul deputatilor liberal-democrati si comunisti.

Proiectul inaintat de PLDM a fost votat in ambele lecturi, fiind aprobat cu 73 de voturi. Dupa ce functia a fost lichidata, Plahotniuc a tinut un mic discurs prin care si-a anuntat... demisia, informeaza Jurnal de Chisinau.

De mentionat ca presedintele Comisiei juridice, numiri si imunitati, Victor Popa, a declarat, in plenul Parlamentului, ca excluderea functiei de prim-vicepresedinte este neconstitutionala.

"Am fost investit in functie de AIE 2. Tin sa le multumesc colegilor din aceasta formatiune pentru increderea acordata la investirea in functie, dar si pentru curajul pe care l-au avut atunci cand m-au reconfirmat in ea.

Tin sa mentionez cu regret ca AIE, prin declaratia premierului Filat si votul consolidat de astazi, arata o noua majoritate parlamentara PLDM-PCRM si nu vad rostul sa stau in functie cu prefixul "prim" sau fara prefix. Domnule presedinte al Parlamentului, va rog ca sa-mi acceptati demisia din functie. Rog sa puneti la vot", a spus Vlad Plahotniuc.

Plahotniuc a cerut si demisia prim-ministrului Vlad Filat: "In acest caz indemn premierul sa vina in Parlament si sa isi dea demisia".

La randul sau, premierul Vlad Filat a declarat ca Vlad Plahotniuc este un personaj certat cu legea, dar va raspunde pentru toate infractiunile sale.

"Demiterea lui Plahotniuc este un inceput pentru Republica Moldova. Toti trebuie sa fie egali in fata legii si sa raspunda. Eu sunt premier in urma votului a mii de oameni, iar Plahotniuc a ajuns in functia de prim-vicepresedinte a Parlamentului avand in spate firme off-shore, bani furati si crime pentru care inca trebuie sa raspunda. Nu el este cel care trebuie sa vorbeasca cu mine despre curaj", a declarat Vlad Filat.

"Nu o sa accept ministri sabotori in Guvern sau pe cei care nu-si fac meseria. Aceste institutii vor fi eliberate de sub controlul lui Plahotniuc. Ele isi vor face datoria si vor raspunde la intrebarile care au aparut pe parcursul timpului. De mult timp discutam despre preluari de afaceri, despre presiuni asupra oamenilor, despre monopolizari, despre atacuri raider", a mai spus Filat.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Vlad Plahotniuc demis Parlament, #Vlad Plahotniuc Parlament Moldova , #Moldova