Cum vrea Guvernul Ciolos sa "rupa toate barierele comunicationale" cu R.Moldova

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 11:46
3025 citiri
Cum vrea Guvernul Ciolos sa "rupa toate barierele comunicationale" cu R.Moldova
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Romania vrea sa rupa toate barierele comunicationale in relatia cu Republica Moldova, prin crearea un spatiu audiovizual comun, sustine noul ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, Dan Stoenescu.

"Republica Moldova este un stat vecin cu care impartasim aceeasi istorie, aceeasi limba si aceeasi cultura. In acest sens, vom incerca sa rupem toate barierele comunicationale dintre noi si vom initia demersuri privind instituirea unui spatiu comunicational comun intre Romania si Republica Moldova, astfel incat institutiile audiovizualului din Romania si din Republica Moldova sa aiba acces reciproc, liber si gratuit. Dorim sa cream un spatiu in care vorbitorii de limba romana de pe ambele maluri ale Prutului sa se simta liberi, acasa, in propria lor limba", a declarat noul ministru la RFI Romania.

Criza politica in R. Moldova: UE nu-i mai asteapta pe moldoveni sa faca guvernul, trimite un mediator

Deutsche Welle: Republica Moldova, la inceput de catastrofa umanitara

Dan Stoenescu explica ce ar presupune un spatiu audiovizual comun: "Prin spatiu audiovizual comun ma refer la faptul ca atat romanii din Republica Moldova, cat si romanii din Romania trebuie sa aiba acces la canale de televiziune in limba romana si la posturi de radio in limba romana.

Din pacate, presa de limba romana intampina probleme in Republica Moldova si numai prin ruperea barierelor la nivel audiovizual putem impulsiona prezenta culturii romane si identitatii nationale in Republica Moldova. De asemenea, este foarte important ca si romanii din Romania sa aiba acces la stiri, la informatii, despre ceea ce se intampla in Republica Moldova. Numai prin schimbul de informatii, acces la spatiul audiovizual comun, putem sa ne apropiem, avand in vedere ca avem aceeasi limba, aceeasi cultura, suntem doua state, o singura natiune".

Citeste mai multe despre Ministrul pentru romanii de pretutindeni: Vom crea un spatiu audiovizual comun cu R.Moldova pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spatiu comun audiovizual Romania Moldova , #Moldova