Demisie in bloc din guvernul din Republica Moldova

Luni, 29 Mai 2017, ora 14:46
4221 citiri
Demisie in bloc din guvernul din Republica Moldova
Foto: Facebook/Dorin Chirtoaca

Ministrii, viceministrii si sefii de agentii guvernamentale delegati de Partidul Liberal din Republica Moldova isi depun luni demisia la Cancelaria Guvernului, ca urmare a faptului ca primarul liberal al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost plasat in arest la domiciliu.

Informatia a fost confirmata de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, relateaza Unimedia.

In Guvernul Republicii Moldova, Partidul Liberal are trei ministri si un vicepremier.

Este vorba despre vicepremierul Gheorghe Brega, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, ministrul Educatiei, Corina Fusu, si ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Anterior, presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, anuntase ca liberalii parasesc coalitia de guvernare, dupa o sedinta extraordinara. "Aceasta coalitie ne-a costat pierderea de imagine, sanatate si nume. Chipurile, se duce o lupta impotriva coruptiei, dar de fapt se duce o lupta impotriva Partidului Liberal", a spus Ghimpu.

Dorin Chirtoaca (foto), primarul orasului Chisinau, a fost plasat in arest la domiciliu, vineri dupa-amiaza, pentru o perioada de 30 de zile. Prim-vicepresedintele Partidului Liberal este acuzat de trafic de influenta si depasirea atributiilor de serviciu, in dosarul Centrului National Anticoruptie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcari cu plata in Chisinau.

Partidul Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc, aflat la guvernare, incearca sa formeze o noua majoritate parlamentara. Premierul Pavel Filip, prim-vicepresedintele PD, a anuntat ca pregateste o remaniere a Guvernului, dupa reforma administratiei publice centrale.

Tot luni, grupul de initiativa pentru demiterea primarului general Dorin Chirtoaca a colectat numarul necesar de semnaturi pentru organizarea referendumului. Anuntul a fost facut de liderul Partidului Socialistilor din Consiliul Municipal Chisinau, Ion Ceban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#demisie ministri PL Moldova, #Partidul Liberal demisii Moldova, #arestare Chirtoaca reactii, #primar Dorin Chirtoaca arest domiciliu , #Moldova