Deputatul PMP care a protestat la Chisinau fata de venirea lui Rogozin se apara: Sunt si cetatean moldovean

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 12:14
3998 citiri
Deputatul PMP care a protestat la Chisinau fata de venirea lui Rogozin se apara: Sunt si cetatean moldovean
Foto: Facebook / Constantin Codreanu

Deputatul PMP Constantin Codreanu a declarat, sambata, ca a fost printre cei care au participat la manifestatiile anti-Rogozin de la Aeroportul Chisinau, dar s-a exprimat intr-un mod "legal si pasnic", iar reactia ulterioara a presedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, este "exagerata" si "rupta de realitate".

"Evident ca am fost printre cei care au participat si care au indemnat oamenii din Chisinau sa iasa la aeroport pentru a bloca accesul lui Rogozin in Republica Moldova si pentru a cere public declararea acestuia persona non grata. In rest, fabulatiile domnului Dodon pleaca de la o premisa falsa, si anume dansul nu cunoaste, nu a fost informat ca, dincolo de faptul ca sunt parlamentar roman, ca sunt cetatean roman, sunt si cetatean al Republicii Moldova", a spus deputatul PMP (foto, al doilea din stanga).

Constantin Codreanu a tinut sa precizeze ca oamenii care au protestat pe Aeroportul Chisinau s-au exprimat "intr-un mod pasnic si legal".

"Reactiile sunt Dodon sunt de fiecare data exagerate, daca e sa ne uitam la amenintarile pe care le-a tot proliferat la adresa si a unor state, dar si a propriilor cetateni, amenintari la adresa unionistilor ca va interzice partidele unioniste, ONG-urile unioniste si multe, multe alte declaratii belicoase pe care le-a facut de-a lungul timpului, inclusiv denuntarea acordului de asociere Republica Moldova - Uniunea Europeana. Sunt niste declaratii care de fiecare data sunt rupte de realitate, inclusiv aceste acuzatii sunt rupte de realitate", a conchis Constantin Codreanu.

Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon l-a acuzat pe deputatul roman Constantin Codreanu (PMP) ca ar fi organizat manifestatiile de pe Aeroportul International Chisinau fata de vizita lui Rogozin in Republica Moldova, definind aceasta situatie drept "bespredel romanesc pe pamant modovenesc".

De asemenea, el a acuzat Partidul Democrat ca organizeaza "un show rusofob fara precedent, care are ca scop distrugerea relatiilor moldo-ruse" si a avertizat ca "le va iesi pe ochi acest show".

Declaratiile au fost facute vineri, intr-o conferinta de presa organizata dupa ce Romania a refuzat accesul in spatiul sau aerian pentru avionul la bordul caruia se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin.

Citeste mai multe despre:

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Codreanu Dodon Rogozin survol Romania , #Moldova