Ziare.com

Deutsche Welle: Mihai Ghimpu - Moscova a schimbat tancurile cu partidele politice

de
Miercuri, 28 Martie 2012, ora 16:41

   

Deutsche Welle: Mihai Ghimpu - Moscova a schimbat tancurile cu partidele politice
Fostul presedinte interimar al Republicii Moldova, liberalul Mihai Ghimpu, se teme ca insarcinarea lui Dmitri Rogozin cu negocierea problemei transnistrene este inceputul unui santaj la adresa Chisinaului. Ghimpu apreciaza ca alegera presedintelui Nicolae Timofti este benefica pentru stabilitatea tarii si promovarea reformelor, insa aceasta situatie nemultumeste Rusia.

"Inseamna ca am evitat alegerile anticipate si avem stabilitate politica. Avem posibilitatea de a ne concentra pe promovarea reformelor. Nu poti face reforme intre sau in preajma alegerilor anticipate, a campaniei electorale. Sper sa ne impacam toti cu faptul ca presedintele este ales. Reformele trebuie sa le facem noi, cei care ni le-am asumat, cand am semnat actul guvernarii. Domnul presedinte ramane doar sa ne sprijine in realizarea acestor obiective", spune Ghimpu, citat de Deutsche Welle.

"Moscova este foarte nemultumita de politica pe care am promovat-o. Este cunoscuta atitudinea Moscovei fata de Iuscenko si Saakasvili. Moscova vrea oameni care sa nu spuna adevarul, care sa plece capul. Nu isi mai promoveaza interesele prin tancuri ci prin partide politice", continua acesta.

Citeste mai mult despre Mihai Ghimpu - Moscova a schimbat tancurile cu partidele politice pe Deutsche Welle.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 663 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor