PSD sustine ca exista acord cu Opozitia pe multe prevederi din Legile Justitiei. Cum raspund cei de la PNL

Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 21:28
5218 citiri
PSD sustine ca exista acord cu Opozitia pe multe prevederi din Legile Justitiei. Cum raspund cei de la PNL
Foto: Facebook / Daniel Fenechiu

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc (PSD), a declarat duminica, intr-o emisiune televizata, ca exista un acord pe foarte multe lucruri propuse in pachetul de modificare a legilor justitiei, insa senatorul Daniel Fenechiu (PNL), vicepresedinte al comisiei, a replicat ca "Diavolul se ascunde in detalii".

"Exista un acord pe foarte multe lucruri propuse in acest pachet. (...) Sunt multe lucruri care sunt agreate de toata lumea, indiferent de ce parte a baricadei s-ar afla. (...) E foarte importanta participarea la dezbateri si nu sa spunem un 'nu' tafnos", a afirmat Cazanciuc (foto stanga), duminica, la TVR1.

De cealalta parte, Daniel Fenechiu (foto dreapta) a replicat ca liberalii nu vor renunta la a spune "nu" reglementarii prin prag a abuzului in serviciu.

"Diavolul se ascunde in detalii si atunci trebuie sa fim foarte atenti si la detalii. (...) De exemplu noi am spus un 'nu' tafnos pragului la abuzul in serviciu. Un 'nu' tafnos la care nu o sa renuntam. Noi credem ca abuzul in serviciu trebuie reglementat fara prag, pentru ca interpretarea data de noi deciziei CCR este in sensul ca acolo se vorbeste de intensitate, nu de un calcul valoric", a afirmat Fenechiu.

De asemenea, Fenechiu a punctat ca "fiecare lege are o durata de viata" si a aratat ca este nevoie de reformarea legilor de organizare a sistemului judiciar, care dateaza din 2004, insa diferenta fata de PSD este ca liberalii considera ca acest proces trebuie facut impreuna cu actorii justitiei - CSM, judecatorii, procurorii.

In replica, Robert Cazanciuc a apreciat ca in momentul de fata exista "foarte multa emotie" in procesul de modificare a legilor justitiei si a subliniat ca transpunerea emotiilor intr-un proiect de act normativ este un lucru "gresit".

"Noi avem o procedura intr-o comisie de reforma, in momentul de fata. Noi vrem sa facem un proces cat se poate de transparent, cum nu a mai fost pana acum, luand fiecare articol in parte. Am avut dezbateri generale la care au fost invitati membrii CSM, asociatiile de magistrati. Vor fi invitati de aici incolo. Fiecare articol poate fi discutat, pot veni cu argumente pro sau contra. Important e ca in final sa gasim un pachet de care e cu adevarat nevoie, dincolo de pasiunea sau patima cuiva in acest proiect", a declarat el.

Daniel Fenechiu a afirmat insa ca intre magistrati si o parte a liderilor PSD "s-a creat o falie extraordinara" si ca este o problema "lipsa de incredere".

"Magistratii nu au incredere ca acei lideri PSD isi doresc in realitate sa faca modificarile in forma pe care le-au propus. Ei se tem ca - odata existand acordul CSM-ului si introduse in dezbateri - se poate reveni la lucruri la care in aparenta s-a renuntat. Deci e o problema, principial, de lipsa de incredere, intre magistrati pe de o parte si o parte din liderii PSD", a mai spus reprezentantul PNL.

Citeste mai multe despre:

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Cazanciuc acord opozitie legile justitiei , #lege