Dorin Chirtoaca ramane primar al Chisinaului

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 21:12
3739 citiri
Dorin Chirtoaca ramane primar al Chisinaului

Dorin Chirtoaca, candidatul Partidului Liberal la functia de primar al Chisinaului, ar putea castiga alegerile locale, din primul tur, daca rezultatele date publicitatii de Exit - Poll-ul, de la ora 21.00, care arata ca a obtinut 52,7% voturi, vor fi validate de Comisia Electorala din Republica Moldova.

Pe locul doi s-ar plasa Igor Dodon, care a candidat din partea Partidului Comunistilor din Republica Moldova, si care ar fi obtinut 41,0%, informeaza Publika Tv.

Pe locul trei se afla Valentina Buliga (Partidul Democrat din Moldova) - 2,3% din voturi, urmata de Mihai Godea (candidat independent) - 1,0% si Sergiu Coropceanu (Partidul Social Democrat) - 0,8%.

Liberalul Dorin Chirtoaca a primit cu entuziasm vestea ca a obtinut un nou mandat la primaria Chisinaului si a spus ca asteapta ca rezultatele sa fie validate.

"Multumim din suflet. Evident asa cum sunt rezultatele Exit-Poll prezentate, ele sunt imbucuratoare, dar asteptam si rezultatele Comisiei Electorale Centrale. Multumim celor care au sustinut echipa PL in aceasta campanie. Multumim celor care au pus umarul dar si celor care sunt peste hotare, dar i-au indemnat pe cei de aici sa voteze. Sunt alegeri cruciale.

Au fost inregistrate si unele incalcari, vom vedea cum acestea vor putea influenta rezultatele. Solicitam sa aiba loc o intrunire in AIE, impreuna sa avem majoritatea in Consiliul Municipal", a declarat Chirtoaca.

In schimb candidatul comunist, Igor Dodon, a spus ca nu are incredere in aceste rezultate si le asteapta pe cele oficiale.

"unosteam din timp ca acest Exit-Poll o sa fie un atac psihologic asupra observatorilor nostri, care mai au de lucru. Asteptam datele de la Comisia Electorala Centrala", a declarat Dodon.

Comunistii castiga la Consiliu

In schimb, la Consiliul Municipal, Partidul Comunistilor a obtinut cele mai multe voturi din partea populatiei, adica 40,3%.

Exit Poll-ul arata ca pe locul doi se afla Partidul Liberal - 37,7%, iar pe locul trei Partidul Liberal Democrat - 15,4%. Pentru Partidul Democrat au votat doar 3,1%.

Alegeri locale in R. Moldova: Vezi rezultatele alegerilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dorin Chirtoaca primar Chisinau , #Moldova
Comentarii