Elena Basescu: Ponta se razbuna pe tinerii moldoveni

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 20:21
2665 citiri
Elena Basescu: Ponta se razbuna pe tinerii moldoveni
Foto: Arhiva

Elena Basescu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca vrea sa se razbune pe tinerii moldoveni, pentru ca acestia nu l-au votat, in contextul in care Romania ar putea oferi burse pentru numai sase luni.

"Cei doi premieri de la Bucuresti si Chisinau au pus gand "bun" tinerilor basarabeni care vor sa studieze in Romania. (...)Tinerii nu trebuie sa stea doar cateva luni in Romania, ci minimum 5 ani (facultate si master), pentru a obtine experienta necesara pe care sistemul nostru de invatamant o poate oferi. Din acest subiect privind bursele acordate tinerilor din Republica Moldova, Ponta nu-si face decat un calcul electoral, incercand sa se razbune, de fapt, pe cei care nu i-au acordat votul", precizeaza Elena Basescu.

Ponta, nemultumit de promisiunile lui Basescu: R. Moldova trebuia sa fie mai bogata decat Qatarul

Referitor la bursele oferite de Guvernul roman tinerilor moldoveni, Ponta a declarat, in urma cu cateva zile, ca "este bine sa fii presedinte, ca esti generos pe banii altora". Afirmatia premierului a venit in contextul in care presedintele Traian Basescu a fost, miercuri, in vizita la Chisinau, unde a promis ca Romania va continua sa acorde bani din grantul de 100 de milioane de euro anuntat in 2010.

Polemica a pornit dupa ce premierul moldovean Iurie Leanca a propus ca tinerii din Republica Moldova sa studieze in Romania doar jumatate de an, dupa care sa revina in tara. Propunerea a fost discutata cu Victor Ponta, in cadrul unei intrevederi la Bucuresti.

Studentii moldoveni ar putea invata in Romania numai jumatate de an

"Guvernul roman ne ofera burse, dar cu anumite efecte negative pentru Republica Moldova. Majoritatea celor care pleaca la studii in Romania nu se mai intorc in tara. I-am propus prim-ministrului Victor Ponta Programul Erasmus. Reactia acestuia a fost pozitiva", a declarat Iurie Leanca.

Erasmus Mundus este un program universitar european construit pentru a permite schimbul de studenti intre tarile comunitare si prevede formarea educationala la scara internationala.

Pentru anul de studii 2013-2014, Guvernul roman a oferit 5.500 de burse pentru cetatenii Republicii Moldova. Acestia vor invata in Romania de la 2 la 6 ani, in functie de ciclul universitar, facultate si specializare.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Elena Basescu Ponta, #EBa Ponta studenti Moldova, #EBa Ponta moldoveni, #burse moldoveni Romania , #Moldova