Eroare memorabila: Comisia Electorala din R. Moldova a dublat numarul de cetateni

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 13:06
2673 citiri
Eroare memorabila: Comisia Electorala din R. Moldova a dublat numarul de cetateni
Foto: Moldova.org

In ziua referendumului privind modificarea Constitutiei, Comisia Electorala Centrala de la Chisinau a afisat pe site-ul de Internet o eroare memorabila, dubland practic numarul de cetateni, de la 3,5 milioane la 6,9 milioane.

Pe site-ul Comisiei Electorale Centrale au fost afisate date potrivit participarea la vot a electoratului moldovean, iar conform imaginilor inregistrate de presa de la Chisinau, in Republica Moldova se arata ca sunt 6,09 milioane de cetateni, cand in realitate sunt doar 3,5 milioane, informeaza UNIMEDIA.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, contactat de presa moldoveana, si-a cerut scuze pentru greseala si a precizat ca datele publicate pe site sunt informative, fara sa aiba putere juridica, spre deosebire de actele emise de Comisie.

"Datele prezentate pe site-ul CEC sunt informative si nu au putere juridica. Suntem in regim de testare a sistemului electronic, iar ceva nu a functionat corect. Ne cerem scuze pentru aceste greseli si incomoditati", a declarat Iurie Ciocan, potrivit publicatiei Jurnal de Chisinau.

Astfel, daca duminica dimineata Comisia a afisat ca pana la ora 09.45 s-au prezentat la vor 57.000 de alegatori, ar fi rezultat o participare la vot de mai putin de 1%, insa in realitate sunt inscrisi pe listele electorale doar aproximativ 2,6 milioane de cetateni cu drept de vot.

Ulterior, Comisia Electorala a publicat datele corecte privind participarea la vot, si pana la ora 09.45 se prezentasera 2,25% din cetateni la urne.

Referendum in Republica Moldova: rezultatul, crucial pentru viitorul tarii

Aproximativ 2.600.000 de alegatori decid duminica daca presedintele tarii va fi ales de popor, si nu de Parlament asa cum prevede actuala Constitutie. Au fost deschise peste 2.000 de sectii de vot pe teritoriul Republicii Moldova, plus 78 in afara Moldovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#referendum Republica Moldova, #referendum Constitutie Moldova, #greseala comisie electorala , #Moldova
Comentarii
Poza bigone
bigone
rank 2
Poza srelu
srelu
rank 5
Cat tambalau pentru un designer de web care a invatat sa apese taste, dar nimeni nu l-a invatat pe care taste sa apese