Expulzarea lui George Simion: Premierul R. Moldova l-a convocat pe seful Serviciului Informatii si Securitate

Joi, 14 Mai 2015, ora 21:20
5146 citiri
Expulzarea lui George Simion: Premierul R. Moldova l-a convocat pe seful Serviciului Informatii si Securitate
Foto: Facebook/Chiril Gaburici

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, i-a convocat, joi, de urgenta pe seful Serviciului Informatii si Securitate, Mihai Balan, si pe ministrul de Interne, Oleg Balan, solicitandu-le verificarea circumstantelor expulzarii cetateanului roman George Simion si daca i-au fost respectate drepturile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chisinau, premierul Chiril Gaburici i-a convocat, joi, de urgenta pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, si seful Serviciului Informatii si Securitate (SIS), Mihai Balan, pentru a-l informa in legatura cu expulzarea cetateanului roman George Simion.

Protest la Ambasada Republicii Moldova si MAE fata de expulzarea lui George Simion

Ministrul Afacerilor Interne l-a informat pe premier despre motivele deciziei de expulzare si modul de stabilire a statutului de persoana indezirabila.

Premierul "a solicitat sa fie verificat daca la baza acestei decizii au stat concluziile unei analize complexe, daca au fost luate in calcul toate circumstantele si daca au fost respectate drepturile si libertatile cetateanului George Simion", se arata in comunicat.

Totodata, Chiril Gaburici l-a atentionat pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, in legatura cu "inadmisibilitatea prezentarii cu intarziere a informatiei de acest gen, care prezinta interes social sporit si poate aduce repercursiuni cu caracter diplomatic".

Acesta a solicitat coordonarea, in prealabil, a unor astfel de decizii pe viitor.

Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, cetatean roman, a fost retinut, miercuri, de agentii Serviciului moldovean de Informatii si Securitate, iar in scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictie de reintrare in aceasta tara timp de cinci ani.

George Simion a confirmat pe pagina sa de Facebook ca a fost retinut de SIS, explicand ca motivul ar fi marsul unionist pe care Platforma Actiunea 2012 il va organiza sambata in Chisinau. "Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai", afirma Simion.

MAE a precizat, miercuri seara, ca Ambasada Romaniei la Chisinau a aflat in dupa-amiaza zilei de miercuri, din surse publice, despre retinerea cetateanului roman George Simion de catre reprezentanti ai Biroului Migratie si Azil al Republicii Moldova si a cerut clarificari, luand legatura si cu Simion.

Ministerul moldovean de Interne explica de ce a fost expulzat romanul George Simion

Cateva zeci de tineri au protestat, joi, in fata Ambasadei Republicii Moldova si a Ministerului de Externe, in semn de solidaritate fata de George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, declarat indezirabil de autoritatile moldovene, care i-au interes sa intre in tara timp de cinci ani.

George Simion a precizat ca, dupa o discutie la MAE, el si alti doi colegi din organizatie vor fi primiti, vineri dimineata, de un oficial al ministerului.

Platforma Unionista Actiunea 2012 este o coalitie de asociatii nonguvernamentale si grupuri civice care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Chiril Gaburici George Simion, #George Simion expulzat Moldova, #George Simion expulzat , #Moldova