Favoritul la presedintia R.Moldova, suspect de plagiat in teza de doctorat

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 12:21
4029 citiri
Favoritul la presedintia R.Moldova, suspect de plagiat in teza de doctorat
Foto: Facebook / Igor Dodon

Socialistul Igor Dodon, care are trecute in CV trei facultati absolvite si un doctorat in stiinte economice obtinut neobisnuit de repede, este suspectat ca a plagiat din cartile scrise anterior de doi profesori universitari de la Bucuresti.

Nu este prima oara cand sunt lansate aceste acuzatii, dar jurnalistii de la Deschide.MD au facut acum o investigatie si au reusit sa identifice lucrarile din care s-a "inspirat" Dodon.

In CV-ul oficial de pe site-ul Parlamentului de la Chisinau, Igor Dodon scrie ca a absolvit doua facultati in anii 1997 si 1998, si ca in 2002 a obtinut titlul de doctor la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), Catedra banci si burse de valori.

Insa, intr-un articol publicat de ziarul Timpul in 19 mai 2009, se arata ca "responsabili de la aceasta institutie spun ca Dodon a recurs la grave incalcari, din care cauza ASEM nu l-a acceptat. In cele din urma, viitorul ministru si-a sustinut lucrarea la UTM, in 2002".

Reporterii de la Deschide.MD au fotocopiat lucrarea de doctorat a candidatului socialist la presedintie, la Biblioteca Nationala din Chisinau. Astfel, ei au constatat ca teza contine mai multe fragmente preluate fara citare din cel putin doua lucrari ale unor profesori romani: "Bursa", de Ioan Popa (1993), si "Tranzactii bursiere", de Mihaela Gradu (1997).

Cele doua publicatii au fost trecute in bibliografie, dar nu au fost citate corect in interiorul lucrarii, dupa cum reiese din pasajele identificate si publicate in facsimil.

Igor Dodon nu a comentat pana acum acest subiect, in ciuda insistentelor jurnalistilor de la Deschide.MD.

In Republica Moldova are loc duminica turul intai al primelor alegeri prezidentiale din ultimii 20 de ani, socialistul Igor Dodon fiind cotat ca favorit. Maia Sandu este principalul sau contracandidat din tabara pro-europeana, dupa ce Andrei Nastase si Marian Lupu au anuntat ca se retrag din cursa electorala, in care au mai ramas Iurie Leanca si Mihai Ghimpu.

Citeste o analiza despre alegerile prezidentiale din Republica Moldova scrisa de istoricul Cosmin Popa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Igor Dodon plagiat doctorat, #alegeri prezidentiale Moldova , #Moldova