Fotografia zilei: Nu puteti expulza idealul unirii!

Vineri, 15 Mai 2015, ora 18:17
4034 citiri
Fotografia zilei: Nu puteti expulza idealul unirii!
Foto: infoprut.ro

Manifestatia de amploare care va avea loc sambata in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau a starnit vii reactii si in comunitatile de romani din alte tari europene.

La Roma, de exemplu, romani nascuti dincolo sau dincoace de Prut si stabiliti in Italia au adresat mesaje publice de sustinere a manifestatiei organizate la initiativa Platformei Unioniste Actiunea 2012 si a Miscarii Civice Tinerii Moldovei, pentru a pune capat jafului si coruptiei si in contextul comemorarii a 203 ani de la primul rapt al Basarabiei de la trupul Tarii, scrie infoprut.ro.

"16 mai - Alaturi de Chisinau", "Tara noastra, ce ati facut cu ea? Vrea acasa Basarabia!", "Respectati-ne identitatea romaneasca" sunt cateva dintre mesajele afisate joi in fata ambasadei Romaniei in Italia.

Foto: infoprut.ro

Marele miting de la Chisinau a fost precedat de decizia Guvernului de la Chisinau de a-i interzice liderului Actiunii 2012 George Simion intrarea timp de cinci ani pe teritoriul Republicii Moldova.

Liderul unei miscari unioniste, expulzat din R. Moldova."Intimidare ca in epoca Voronin" - Reactia MAE

Ministerul moldovean de Interne explica de ce a fost expulzat romanul George Simion

Protest la Ambasada Republicii Moldova si MAE fata de expulzarea lui George Simion

"Expulzarea lui George Simion e o potlogarie. E un caz halucinant, desigur. Dar acesta are o explicatie, totusi. Unii, acolo sus, s-au speriat, de buna seama, de tinerii unionisti. Stiti de ce? Pentru ca mesajul lor, spre deosebire de ale altora, nu este abstract, ci foarte concret. Ei au solutii palpabile si pentru integrarea europeana, si pentru combaterea coruptiei, si pentru modernizarea Republicii Moldova - reunirea cu Romania. Iar Romania devine tot mai atractiva pentru basarabeni", a scris pe Facebook scriitorul Petru Bogatu.

Expulzarea lui George Simion: Premierul R. Moldova l-a convocat pe seful Serviciului Informatii si Securitate

Avertisment de la primarul din Chisinau dupa expulzarea romanului George Simion

Cu toate acestea, George Simion va incerca din nou sa ajunga la Chisinau, duminica, el speranand ca interdictia ii va fi ridicata pana la ora 18 in ziua respectiva, relateaza infoprut.ro.

Fotografia zilei: Masacrul de la Fantana Alba

Fotografia zilei: 25 de ani de la primul Pod de Flori peste Prut

Manifestatia de sambata se va desfasura pe parcursul a trei ore, timp in care participantii vor porni in mars catre Parlament si ambasada Federatiei Ruse.

Actiunea 2012 ii invita pe toti sa vina duminica la orele 18 la vama Leuseni-Albita, cu flori si drapele tricolore, in spirit de solidaritate cu George Simion.

Foto: infoprut.ro

C.B.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#manifestatie unire Chisinau, #expulzare George Simion, #unire Moldova romani Italia , #Moldova