Gaseste-ti un frate din R.Moldova si mergi in vizita gratuit peste Prut

Joi, 07 Iulie 2016, ora 09:24
5271 citiri
Gaseste-ti un frate din R.Moldova si mergi in vizita gratuit peste Prut
Foto: Arhiva Ziare.com

Platforma Unionista Actiunea 2012 a lansat site-ul basarabia-acasa.ro, care isi propune sa realizeze 100.000 de infratiri in aceasta vara intre oameni din Romania si locuitori ai Republicii Moldova.

"Daca esti din Chisinau sau din Bucuresti, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poti sa iti gasesti un 'frate' si chiar sa calatoresti pentru a vedea celalalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizatiilor unioniste, care anul acesta au infratit primariile si liceele intre ele", informeaza un comunicat al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Sub genericul "Vara infrateste Tara", fiecare persoana din Romania va avea oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova si fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce isi doreste despre Romania chiar din teren.

Startul campaniei se da simbolic printr-un flash-mob organizat vineri, la ora 18:00, la kilometrul Zero al Romaniei (Piata Sfantu Gheorghe din Bucuresti), la care participa deopotriva bucuresteni si basarabeni.

In cadrul evenimentului se vor ocupa toate bornele kilometrice ale oraselor romanesti si se acopera distantele dintre ele.

"Cel mai bun plan de vacanta este acela in care mergi sa iti vezi fratii pe care nu i-ai cunoscut decat din manualele de istorie, in care calatoresti la mare si la munte, in care vizitezi gospodarii cu oameni harnici si primitori. Azi este momentul sa ne reintregim familia si cercul de prieteni, sa dam mana cu mana peste Prut, trecandu-l cu increderea ca maine ne vom regasi in interiorul unui stat puternic si stabil. Azi este momentul sa infratim om cu om", a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Dupa ce pe parcursul ultimului an 1.000 de primari din Romania si Republica Moldova au perfectat acorduri de infratire si 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stanga Prutului, a venit randul infratirii populatiei din Romania si Republica Moldova.

Organizatorii estimeaza realizarea anul acesta a 100.000 de infratiri intre cetatenii celor doua state, materializate prin vizite reciproce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#infratire Republica Moldova platforma online, #infratiri Basarabia , #Moldova