Ghimpu: Important e si drumul spre UE si cel spre Rusia

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 23:04
1317 citiri
Ghimpu: Important e si drumul spre UE si cel spre Rusia
Foto: pl.md

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat, miercuri, in urma unei intrevederi cu ministrul roman de Externe Teodor Baconschi ca, pentru Chisinau, "este foarte important si drumul spre Uniunea Europeana, si drumul spre Rusia".

Ghimpu a subliniat ca programul de guvernare al Aliantei pentru Integrare Europeana prevede relatii strategice cu Federatia Rusa, dar si integrarea in UE.

"Nu-i nimic daca vom merge odata la Moscova prin Bruxelles si invers, la Bruxelles prin Moscova", a adaugat presedintele interimar, citat de Evenimentul Zilei.

In ceea ce priveste acuzatiile lansate de agentia Omega, apropiata Partidului Comunist din Moldova, care a apreciat ca vizita lui Baconschi la Chisinau arata ca Bucurestiul s-a antrenat in campania electorala de partea actualului regim de guvernamant de la Chisinau, Ghimpu a precizat ca "Voronin ar vrea ca in aceste doua luni sa inchidem portile, sa nu intre nimeni si sa nu iasa din Republica Moldova. Viata continua, si in perioada in care au fost ei la guvernare aceste evenimente au avut loc".

La randul sau, ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, a precizat ca "e un cliseu pentru regimurile de tip totalitar. Orice viata internationala sau interna bazata pe pluralism si pe libertatea de expresie e un pericol la adresa dictaturii. Sper ca aceste clisee sa se dilueze, sa dispara pentru ca traim intr-o lume schimbata si avem obligatia nationala de a ne adapta acestor schimbari".

Basescu a vorbit la telefon cu Filat despre reforma

Rugat sa comenteze sprijinul presedintelui Basescu pentru Vlad Filat, Ghimpu a subliniat repetat ca aceasta declaratie nu a avut loc.

"N-a avut loc aceasta declaratie. Haideti sa nu inventam. Niciodata presedintele Basescu nu a facut o declaratie de sprijin pentru Ghimpu, Filat, Lupu sau altii, nu are drept sa o faca si eu am citit comunicatul pe site-ul guvernului si altceva nu exista", a spus Ghimpu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#presedinte Moldova Mihai Ghimpu, #ministrul Teodor Baconschi , #Moldova