Iulian Fota reactioneaza dupa ce Ghimpu l-a amenintat cu instanta: O metoda sovietica de intimidare

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 17:33
4652 citiri
Iulian Fota reactioneaza dupa ce Ghimpu l-a amenintat cu instanta: O metoda sovietica de intimidare
Foto: captura YouTube (Arhiva)

Iulian Fota, fost consilier al presedintelui Traian Basescu, se declara surprins de intentia lui Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal din R.Moldova de a-l da in judecata pentru afirmatiile facute intr-o emisiune de televiziune, transmitandu-i acestuia ca in Europa politicienii polemizeaza, in timp ce recursul la justitie pare "o metoda sovietica de intimidare".

Declaratiile au fost facute de Iulian Fota in exclusivitate pentru Ziare.com, la scurt timp dupa ce, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Chisinau, Mihai Ghimpu a anuntat ca il da in judecata pentru ca i-a adus prejudicii de imagine, insinuand ca ar fi fost implicat in furtul miliardului de dolari din bancile moldovene.

Circul politic de la Chisinau trece Prutul: Fost consilier de la Cotroceni dat in judecata pentru calomnie

"Sunt neplacut surprins de decizia dl. Ghimpu de a ma da in judecata, cu atat mai mult cu cat asteptam de la dansul sa imi spuna, in primul rand, unde am gresit. Eu nu l-am acuzat pe dl. Ghimpu ca a furat miliardul, nu exista in toata emisiunea la care se refera o astfel de acuzatie. Ce i-am reprosat dl. Ghimpu, si asta nu am nicio problema sa o fac din nou, este ceea ce i-am reprosat intregii coalitii pro-europene: ca miliardul a fost furat in timpul guvernarii dumnealor, cand Republica Moldova era gestionata de dumnealor si asa ceva nu ar fi trebuit sa se intample. Furtul miliardului pentru Republica Moldova inseamna o catastrofa (atat din punct de vedere economic, cat si de credibilitate), care n-ar fi trebuit sa aiba loc.

Sensul spuselor mele, cand l-am conectat pe dl. Ghimpu si coalitia pro-europeana cu furtul miliardului, acesta a fost: Am reprosat si reprosez in continuare ca miliardul a fost furat sub conducerea lor. Nu il acuz pe dl. Ghimpu direct ca ar fi furat miliardul, ca s-ar fi bucurat de el sau ca ar fi contribuit la furt", a declarat Iulian Fota pentru Ziare.com.

In plus, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate a afirmat ca i se pare greu de inteles un lucru.

"Cand R.Moldova are atatea probleme, cand sunt atatea chestiuni de gestionat, cand tara are o situatie atat de complicata, unul dintre principalii sai lideri politici gaseste timp si energie sa se razboiasca cu un fost consilier prezidential. Asta e o chestiune la care nu ma asteptam. Il stiam pe dl. Ghimpu un politician care tine la tara sa si este responsabil.

Si i-as mai spune un lucru: in general, in Europa, cand cineva face o declaratie, il combati, polemizezi cu el... Chestiunea asta, darea in judecata, pare mai degraba o metoda sovietica de intimidare. Daca dl. Ghimpu crede ca ma intimideaza prin acest proces, se insala.

L-as sfatui pe dl. Ghimpu, care oricum se sinucide politic si e in vrie, sa se concentreze pe problemele R.Moldova, care are nevoie de ajutorul propriilor politicieni, in acest moment, sa faca o politica pornind de la interesul public si sa mai lase persoana dansului deoparte, pentru ca tara e importanta, nu cei care, temporar, pentru o perioada sau alta, o guverneaza", a mai comentat Iulian Fota.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Iulian Fota Ghimpu judecata calomnie, #Fota miliard dolari furat Moldova , #Moldova