Iulian Urban: Drumul Basarabiei e spre UE si Romania!

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 23:54
1744 citiri
Iulian Urban: Drumul Basarabiei e spre UE si Romania!
Foto: Arhiva

Senatorul PD-L, Iulian Urban, ii critica pe romanii care au declarat ca moldovenii isi merita soarta din cauza ca nu au stiut sa voteze si le transmite ca drumul Basarabiei e spre UE si Romania, asa ca sa nu "traga in ei dupa votul de duminica".

"In primul rand, cei de la PCRM sunt comunisti pe fata! La noi comunistii se cheama social - democrati sau liberali, tot un drac, gandirea si modul de a actiona este acelasi... In aceasta vreme, in Romania, sursa de informare abunda, insa romanul sadea se lasa sedus de mesajul aiuristic, populist si comunistoid al celor care la noi, spun, se comporta si arata ca niste comunisti, lipsind doar eticheta fostului PCR.

Pe de alta parte romanul "sadea" vorbeste si gandeste de parca Romania nu ar fi in mocirla. Din pacate, diferenta intre Romania si Moldova nu e cum era intre RFG si RDG in 1989", scrie Iulian Urban pe blogul personal.

Senatorul democrat liberal sustine ca Romania nu are ce exemplu sa dea Republicii Moldova, luand in considerare ca "dupa 20 de ani de "democratie" ne taram de pe o zi pe alta, imprumutam ca sa traim".

"Pana a fi in masura de a da verdicte trebuie sa ne uitam si in ograda noastra. Noi ratam ocazia de a iesi din mocirla de 20 de ani incoace, ca sa fiu indulgent. Asta-i si strategia rusilor. Cei 60% din moldoveni care au votat cu vestul, au legatura sau chiar se plimba (invata, muncesc, fac afaceri, etc.) prin Romania (UE), fie prin alte tari vestice... Cei 40% care voteaza cu comunistii sunt cei legati de glie. Partea perversa este ca daca s-ar opri robinetul pentru cei 60% (sau de la cei 60%), cei 40% comunisti ar vedea cu adevarat ce inseamna foamea crunta", mai noteaza acesta.

Iulian Urban sustine ca "s-a dovedit inca odata ca democratia este ca o haina: pentru unii este prea stramta sau prea eleganta".

"Nu poti imbraca cu forta un om cu haina, iar daca o faci si-o da jos la prima ocazie. Unii prefera acest tip de comunism iliescian, la mica ciupeala, fara reguli, toti se descurca dar nimeni nu plateste. Este ca si cum ar vrea sa introduci democratie la talibani, nu o accepta...

Basarabenii invata abia de cativa ani democratia si de mai putin de 2 ani participa la alegeri libere (desi comunistii inca mai controleaza 2 posturi importante tv, iar presa rusofona din Basarabia e total pro-comunista). Faptul ca 60% dintre ei s-au dus la vot pe ploaie si frig, arata un mare interes pt viata politica si pt libertatea de a alege, e un drept pe care ei il apreciaza...Drumul Basarabiei e spre UE si Romania! Nu trageti in moldoveni, dupa votul de duminica", conchide Urban.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iulian Urban alegeri, #alegeri parlamentare Republica Moldova , #Moldova