Ziare.com

Kremlinul a suferit un fiasco geopolitic in R.Moldova - presa rusa

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 09:28

   

Kremlinul a suferit un fiasco geopolitic in R.Moldova - presa rusa
Un ziar din Rusia considera ca guvernul de la Kremlin a suferit un fiasco geopolitic in Republica Moldova, din cauza faptului ca la putere a ajuns o coalitie pro-occidentala, nu una favorabila intereselor rusesti.

"Kremlinul a suferit un esec geopolitic in Moldova. Candidatura lui Marian Lupu la postul de sef al statului a constituit o recompensa pentru faptul ca Partidul Democrat a ales coalitia de centru-dreapta, iar desemnarea lui Vlad Filat in calitate de premier a restabilit Alianta pentru Integrare Europeana, scrie publicatia rusa Moskovskii Komsomoletz, citata de Unimedia.

Dupa parerea jurnalistilor rusi, Marian Lupu n-a fost un partener de incredere, iar premierul Vlad Filat il va scoate de pe scena politica.

"A fost evident ca liderul PD nu a fost un partener de incredere pentru Moscova. Ramane de vazut de cat timp va avea nevoie Vlad Filat pentru a-l "manca" pe Marian Lupu impreuna cu partidul lui decorativ, ca sa se transforme in unicul stapan al Moldovei", mai scrie Moskovski Komsomoletz.

Formarea Aliantei pentru Integrare Europeana 2 e considerata un "fiasco geopolitic" comparabil cu "revolutia portocalie" din Ucraina, asa ca Republica Moldova e acum inclinata spre Occident.

Rusia ar fi preferat o alianta intre Partidul Comunistilor din Republica Moldova si Partidul Democrat al lui Lupu, dar in cele din urma cel din urma a preferat una cu Partidul Liberal Democrat din Moldova si Partidul Liberal.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2098 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor