Lovitura de teatru la Chisinau: Trei deputati comunisti au parasit PCRM

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 12:59
3230 citiri
Lovitura de teatru la Chisinau: Trei deputati comunisti au parasit PCRM

Trei membrii PCRM si-au anuntat retragerea din partid si au declarat ca sunt gata sa voteze pentru un presedinte al Republicii Moldova din afara Aliantei pentru Integrare Europeana, pentru a scoate tara din criza.

Aatfel, alegerile legislative anticipate in R. Moldova ar putea evitate, iar criza politica legata de alegerea sefului politic ar putea fi rezolvata.

Igor Dodon, Zinaida Greceanai si Veronica Abramciuc sunt parlamentarii care parasesc fractiunea PCRM.

Igor Dodon a declarat ca a fost o decizie deloc simpla, dar necesara pentru alegerea presedintelui. El a precizat ca nu il intereseaza soarta Aliantei pentru Integrare Europeana, coalitia celor trei partide aflate la guvernare.

"Este un gest de bun simt fata de cetateni. In actiunile politicienilor nu trebuie sa existe sovaieli, daca situatia o cere. Pe mine nu ma intereseaza soarta Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE). Sunt de parere ca AIE trebuie sa dispara ca un vis urat, deoarece se face vinovata de starea din societate. Au avut o politica nociva. Pe noi ne preocupa evitarea alegerilor anticipate distrugatoare pentru tara", a mentionat Dodon, citat de Unimedia.

"Cineva din interiorul PCRM va vorbi de tradare. Oare e tradare sa renunti la partid de dragul intereselor tarii? Cum e mai intelept sa procedezi. Asta vor aprecia cetatenii R. Moldova. Nu vom vorbi despre situatia din PCRM, despre intrigi si obstructionari. Am dorit foarte mult la modul cel mai sincer o reformare a partidului. S-a insistat pe vechile metode, conservarea pe metodele actuale", a mai adugat Dodon.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a plecat de la Parlament, imediat dupa anuntul lui Igor Dodon. El nu a dorit sa comenteze prea mult aceste declaratii, spunand doar ca "decizia celor trei comunisti este o noutate si ca acestia si-au pierdut demnitatea".

Igor Dodon, considerat o tanara speranta a Partidului Comunistilor din R. Moldova (PCRM), este fostul candidat al comunistilor la Primaria Chisinaului, care a ratat mandatul la foarte mica diferenta de actualul primar, liberalul Dorin Chirtoaca.

Zinaida Greceanii este fost premier in ultimul an al presedintiei lui Vladimir Voronin si a fost candidatul propus de comunisti pentru functia de sef al statului. Ea era considerata unul dintre oamenii de baza ai fostului presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cetăţenii moldoveni care figurează pe lista sancţiunilor internaţionale riscă să rămână fără cetăţenia Republicii Moldova
Cetăţenii moldoveni care figurează pe lista sancţiunilor internaţionale riscă să rămână fără cetăţenia Republicii Moldova
Potrivit proiectului de lege, Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) este împuternicit să analizeze oportunitatea retragerii cetăţeniei şi, după caz, să sesizeze Agenţia Servicii...
Chișinăul vrea să integreze economic Transnistria în cadrul Republicii Moldova până în 2030
Chișinăul vrea să integreze economic Transnistria în cadrul Republicii Moldova până în 2030
Guvernul de la Chișinău urmărește integrarea economică a Transnistriei în cadrul Republicii Moldova până în 2030, a declarat vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Oleg Serebrian....
#alegeri presedinte Moldova, #PCRM, #Voronin Republica Moldova, #Republica Moldova , #Moldova