Ziare.com

Marian Lupu: Plecarea deputatilor comunisti ar putea facilita alegerea presedintelui

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 14:58

   

Marian Lupu: Plecarea deputatilor comunisti ar putea facilita alegerea presedintelui
Presedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, a salutat decizia deputatilor Igor Dodon, Zinaida Greceanii si Veronica Abramciuc de a parasi Partidul Comunistilor, precizand ca astfel apar oportunitati pentru alegerea sefului statului.

"Ne dorim un dialog cu formatiunea propriu-zisa, pentru a vedea cum se schimba datele problemei si cum ajungem sa facilitam procesul de alegere a sefului statului. Presupun ca aceasta schimbare ar putea sa usureze calea spre alegerea presedintelui. Trebuie sa uzam de aceasta posibilitate. Avem oportunitati, care nu trebuie sa fie spulberate", a subliniat Lupu.

Mai mult, liderul PD crede ca, pana in 18 noiembrie, toate partidele parlamentare trebuie sa se concentreze pe problema alegerii presedintelui. "Aceste doua saptamani este logic sa nu ne dispersam atentia spre subiecte care pot sa mai astepte", a explicat Lupu.

Politicianul a repetat ca nu tine neaparat sa fie candidatul AIE la functia de sef al statului. "Ne asezam si discutam. Trebuie sa avem un dialog complex, sa discutam toate posibilitatile ca sa gasim solutia", a subliniat presedintele democratilor.

Igor Dodon, Zinaida Greceanii si Veronica Abramciuc au anuntat ca parasesc Partidul Comunistilor din Republica Moldova si ca sunt gata sa voteze pentru un sef de stat apolitic.

Lovitura de teatru la Chisinau: Trei deputati comunisti au parasit PCRM

Trei membrii PCRM si-au anuntat retragerea din partid si au declarat ca sunt gata sa voteze pentru un presedinte al Republicii Moldova din afara Aliantei pentru Integrare Europeana, pentru a scoate tara din criza.

Aatfel, alegerile legislative anticipate in R. Moldova ar putea evitate, iar criza politica legata de alegerea sefului politic ar putea fi rezolvata.

Sursa: rNews

Articol citit de 573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor