Mars de amploare pro-Unire, duminica, la Chisinau

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 06:59
5520 citiri
Mars de amploare pro-Unire, duminica, la Chisinau
Foto: Platforma Unionista Actiunea 2012

Un mars de amploare va avea loc duminica, la Chisinau, cu plecare de la monumentul lui Stefan cel Mare, la initiativa Blocului Unitatii Nationale si a Consiliului Unirii.

Organizatorii anunta ca marsul va porni la ora 13, in paralel cu manifestatii pro-Unire similare desfasurate la Bucuresti si in alte orase din Romania.

"Tragedia din Colectiv a aratat clar ca in Romania e nevoie de o resetare a clasei politice. De cealalta parte, dezastrul social-economic in care a ajuns Republica Moldova a aratat clar ca e nevoie de o reorganizare a statului in intregime.

Si la Bucuresti, si la Chisinau, avem sansa sa facem un pas vital pentru a trai toti intr-o Romanie mai buna: un guvern comun pentru cele doua state romanesti", a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unitatii Nationale, intr-un comunicat remis, sambata, Ziare.com.

"Duminica iesim in strada in cele doua capitale pentru a cere un singur guvern. Vom merge in mars la Ambasada SUA, la cea a Germaniei si cea a Romaniei pentru a le transmite simbolic mesajul nostru", a precizat si Vitalie Prisacaru, reprezentantul Miscarii Civice Tinerii Moldovei.

Blocul Unitatii Nationale este o coalitie formata din 22 de entitati nonguvernamentale, printre care si Platforma Unionista Actiunea 2012, Miscarea Civica Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Romanilor din Republica Moldova si Asociatia Fostilor Detinuti si Victime ale Represiunilor din Moldova.

O manifestatie spontana in favoarea unirii Republicii Moldova cu Romania a avut loc joi seara, in centrul Chisinaului, participantii cerand alcatuirea unui guvern comun in cele doua tari.

Evenimentul a fost organizat in contextul in care guvernele din cele doua tari au cazut in ultimele zile.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mars Unire Chisinau Bucuresti, #miting Chisinau unire Romania, #unire Romania Moldova , #Moldova