Mihai Ghimpu a fost reales presedinte al Partidului Liberal

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 19:09
1147 citiri
Mihai Ghimpu a fost reales presedinte al Partidului Liberal
Foto: Daylife

Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Republicii Moldova, a fost reales, duminica, in functia de sef al Partidului Liberal, prin votul celor peste 2.000 de delegati participanti la cel de-al treilea congres al partidului, care au adoptat si programul partidului, prin care isi propun aderarea la NATO.

O alta candidatura inaintata la sefia partidului a fost cea a primarului Capitalei moldovene, Dorin Chirtoaca, nepotul presedintelui liberal, care a fost recomandat de catre un delegat ca fiind "o pasare ce canta mai bine" ca Mihai Ghimpu.

Ulterior, Dorin Chirtoaca si-a retras candidatura in favoarea actualului presedinte PL spunand: "Da, am pus si eu umarul. Dar cea mai mare povara a dus-o Mihai Ghimpu. Ideile domniei sale (...) au inceput sa prinda contur. Sa-l reconfirmam in functia de presedinte al Partidului Liberal pe Mihai Ghimpu!".

Cu majoritate de voturi, Mihai Ghimpu a fost reales in functia de presedinte al PL pentru un nou mandat de patru ani. "Puterea unui presedinte este in puterea membrilor", a comentat Ghimpu.

El a multumit delegatilor pentru incredere: "Sunt mai multe persoane pregatite, capabile sa devina presedinte al partidului. Am discutat acest subiect la partid si decizia colegilor a fost ca sunt cel mai tanar. Nu este o decizie usoara pentru mine. Ne revine o mare responsabilitate. Suntem cei in care oamenii au incredere ca la putere pot fi si cei incoruptibili. Dumnezeu sa ne ajute sa ducem la bun sfarsit schimbarea. Multumesc pentru incredere".

In discursul rostit in fata delegatilor, Mihai Ghimpu l-a laudat pe Dorin Chirtoaca, declarandu-se convins ca acesta va castiga din nou Primaria Capitalei. "Drapelul PL si la algerile locale din 2007, si la parlamentarele din 2009 a fost si ramane Dorin Chirtoaca. In afara de alegerile in toata tara din 2011, vom castiga din nou functia de primar general. Mirosul din oras a disparut si putem gandi liber", a spus Ghimpu.

Potrivit Stirea Zilei, la congresul liberalilor moldoveni au fost prezenti si invitati din Romania, printre care vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Gheorghe Flutur, europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Busoi, senatorii PDL Viorel Badea, Mihaela Popa, Dumitru Oprea, secretarul de stat Eugen Tomac, viceprimarul de Iasi, primarul de Bacau, vicepresedintele Partidului National Liberal din Romania si altii.

Potrivit vicepresedintelui PL, Corina Fusu, la congres au fost invitati si ceilalti trei lideri ai Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) - Vlad Filat, Marian Lupu si Serafim Urechean. Niciunul dintre ei nu a venit insa la congresul liberalilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Mihai Ghimpu Republica Moldova, #presedinte Partidul Liberal, #Mihai Ghimpu Partidul Liberal , #Moldova