Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mihai Ghimpu ameninta ca ar putea parasi AIE - afla motivul

Sambata, 17 Martie 2012, ora 17:46
1375 citiri
Mihai Ghimpu ameninta ca ar putea parasi AIE - afla motivul
Foyo: Europa libera

Liderul liberal moldovean Mihai Ghimpu a amenintat ca Partidul Liberal din Republica Moldova ar putea sa paraseasca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) in cazul in care Igor Dodon va primi vreo functie in stat.

"Cu acesti neafiliati s-a incheiat povestea. Gata. Alianta are 59 de voturi si daca cineva din colegii nostri s-au inteles, iarasi, pe ascuns, ca si cu Greceanii, niste functii pentru Dodon si incearca sa le voteze cu comunistii, inseamna ca PL-ul paraseste Alianta si gata.

Nu mai iertam. Cu noi nimeni nu a discutat ca, daca voteaza Dodon, o functie cutare sau cutare. Si daca au discutat pe la spate, atunci si mai departe sa guverneze cu Dodon. Dar PL-ul nu mai merge la acest fel de jocuri marsave pe la spate. Noi nu vom vota nicio functie pentru Dodon", a declarat Ghimpu pentru Europa Libera.

R. Moldova are presedinte ales, dupa trei ani de criza

Intrebat despre Opozitie, Ghimpu a spus ca "sincer nu avem Opozitie. Noi avem un partid comunist, ambitios, orgolios, ingamfat, departe de interesele poporului. Unde ati mai vazut cate jumatate de an sa nu frecventeze deputatii sedintele Parlamentului. In interesul lor este puterea, ca puterea aduce ban. Si nazuintele, durerea acestui popor lor le este intr-un cot.

Ei nu poseda limba, jumatate din ei nu o vorbesc, hai sa fim seriosi. Ei poarta durerea pe care o purtam noi, poarta ei durerea ocupatiei, razboiului, nationalizarii, deportarilor, foametei, gulagului sovietic timp de 40 de ani, poarta ei durerea asta? Sa fim seriosi", a continuat acesta.

Despre noul presedinte Nicolae Timofti, Ghimpu spune ca este un om al legii si ca are incredere in el.

"Eu cred in omul asta, pentru ca stiu ca e un om al legii, un om intelept, destept, nu e hapsin, nu ii fug ochii dupa avere", a specificat liderul PE.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ghimpu PE parasire AIE, #Ghimpi PE AIE, #Republica Moldova presedinte , #Moldova