Partidul Liberal din Republica Moldova, exclus din AIE?

Marti, 20 Martie 2012, ora 15:20
2180 citiri
Partidul Liberal din Republica Moldova, exclus din AIE?
Foto: dodon.ro

Partidul Liberal din Republica Moldova, condus de Mihai Ghimpu, ar putea fi exclus din Alianta pentru Integrare Europeana (AIE), in urma unor modificari ce vor fi facute la sfarsitul anului, a anuntat, marti, liderul socialist Igor Dodon.

"O alta majoritate parlamentara poate sa apara prin alianta PD-PLDM, cu atragerea altor deputati. Poate fi si o situatie in care PCRM sa faca alianta cu una dintre componentele AIE.

Reformatarea aliantei de la guvernare ar putea avea loc in timpul aproiat, cu excluderea Partidului Liberal. Pana la sfarsitul anului, AIE va fi reformatata, chiar fara dorinta PCRM sau a socialistilor, iar Ghimpu nu va face parte din viitoarea alianta", sustine Dodon, informeaza publicatia moldoveana Jurnal.md in editia electronica de marti.

Alegerile prezidentiale din Moldova au fost validate de Curtea Constitutionala

Liderul socialistilor mai spune despre Ghimpu ca il intereseaza prea mult functiile: "Pentru unii lideri ai AIE actul de guvernare inseamna doar posibilitatea de a obtine careva functii. Pe Ghimpu il intereseaza doar functiile. Noi suntem categoric impotriva ca unionisti de genul Ghimpu sa se afle la guvernare.

Atat timp cat astfel de partide vor fi la putere, guvernarea nu va fi eficienta. Domnul Ghimpu este un bufon politic, care a ajuns la guvernare si continua sa-si santajeze colegii din AIE. Este ultimul joc politic din viata sa si dumnealui intelege acest lucru foarte bine".

Alegeri in R. Moldova: Curtea se pronunta asupra legalitatii prezidentialelor

In legatura cu AIE, Dodon crede ca actuala alianta s-ar putea mentine doar daca va avea succese mari, insa Dodon este sigur ca AIE nu are sanse sa obtina succese deosebite pe plan economic.

Referitor la presedintele Nicolae Timofti, liderul socialistilor a spus ca poate sa fie "un arbitru bun".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Partidul Liberal Republica Moldova exclus AIE, #PL Moldova exclus Igor Dodon, #Nicolae Timofti presedinte Republica Moldova , #Moldova