Pe ce vrea premierul Moldovei sa cheltuie banii imprumutati de la Romania

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 22:41
4814 citiri
Pe ce vrea premierul Moldovei sa cheltuie banii imprumutati de la Romania
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a declarat, marti, ca imprumutul de 150 de milioane de euro pe care Romania a decis sa-l acorde Republicii Moldova reprezinta un gest pentru care Chisinaul isi exprima intreaga recunostinta si a adaugat ca autoritatile moldovene se vor stradui ca banii sa fie cheltuiti pentru promovarea reformelor si modernizarea tarii vecine.

"E un gest care merita toata recunostinta noastra si aveti aceasta recunostinta. Spuneati anterior si spun si eu acum ca nu sunt prea multe tarile care pot spune unei alte tari: spuneti cu ce va putem ajuta. Asta este atitudinea Romaniei, multumim pentru aceasta atitudine.

Noi ne vom stradui ca acest ajutor sa fie o temelie buna pentru dezvoltarea noastra in continuare ca sa putem, exprimandu-ne, asa, intr-o maniera mai figurativa, sa putem inota singuri mai departe si sa ne descurcam singuri. Multumim foarte mult", a declarat premierul moldovean intr-o declaratie comuna cu omologul sau de la Bucuresti la finalul intrevederii oficiale pe care cei doi inalti demnitari au avut-o la Palatul Victoria.

Deputatii au aprobat imprumutul pentru Moldova - cati bani da Guvernul

Valeriu Strelet a precizat ca a discutat cu premierul roman circumstantele in care Republica Moldova a recurs la acest ajutor din partea Romaniei si a confirmat rapiditatea cu care s-a derulat procesul privind acordarea imprumutului.

"Vreau sa multumesc pentru aceasta implicare, in mod special pentru acest caz, pentru acest gest de sustinere a Republicii Moldova, dar si in mod general pentru toate proiectele care au fost promovate si pentru dinamismul relatiilor noastre bilaterale pe care-l avem in ultimii doi ani, chiar patru ani.

(...) Am avut placerea sa constat ca se trece la fapte concrete si ca avem multe fapte concrete de facut inainte. Avem de asigurat interconexiuni pentru sistemul nostru energetic, pe sistemul de alimentare cu gaze si energie electrica, in asa mod ca energia europeana si implicit romaneasca sa ajunga la fiecare cetatean al Republicii Moldova. Urmeaza sa facem si alti pasi comuni care vor aduce Republica Moldova mai aproape de Romania si, implicit, mai aproape de Europa", a declarat premierul moldovean.

Iohannis, premierului moldovean: Vorbim mult despre sprijinul pe care il dam Moldovei si daca este nevoie il si facem

Strelet a precizat ca resursele financiare ce vor fi primite de Republica Moldova in acest an si in anii viitori nu vor fi consumate pentru "obiective neproductive".

"Noi avem in vedere promovarea reformelor si modernizarea Republicii Moldova in asa mod ca prin proiecte comune sa ridicam nivelul nostru de dezvoltare si sa ne apropiem de Romania, sa ne apropiem de Europa prin pasi concreti ", a mai declarat premierul Republicii Moldova.

Ponta, dupa imprumutul acordat Moldovei: La nevoie se vede cine ti-e prieten

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a fost primit marti la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta in cadrul unei vizite oficiale pe care o intreprinde la Bucuresti. Tot marti, premierul moldovean a fost primit de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Deputatii au ratificat marti Acordul privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova, in valoare de maximum 150 de milioane de euro, document semnat la Chisinau, la 7 octombrie 2015.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Valeriu Strelet imprumut Romania, #Romania imprumut Moldova, #Strelet vizita Bucuresti , #Moldova