Premierul R.Moldova n-a luat Bac-ul, dar a absolvit o facultate - cum explica

Joi, 05 Martie 2015, ora 18:40
7420 citiri
Premierul R.Moldova n-a luat Bac-ul, dar a absolvit o facultate - cum explica
Foto: Timpul

Chiril Gaburici (foto), premierul Republicii Moldova, nu a trecut examenul de bacalaureat, dar detine o diploma de studii superioare. Gaburici sustine ca reusita sa academica e legala, pentru ca la momentul respectiv diploma de Bac nu era obligatorie.

Dezvaluirea a fost facuta de jurnalistii de la Ziarul de Garda, care au sesizat ca CV-ul postat pe site-ul Guvernului de la Chisinau de noul premier este incomplet.

Astfel, Chiril Gaburici a ratat examenul de bacalaureat in 1995, dar in 2004 (la 28 de ani), a absolvit la "fara frecventa" Universitatea Slavona din R. Moldova.

Institutia primise in 2003 acreditarea de la Ministerul Educatiei si abia in 2007 licenta.

Contactat de Ziarul de Garda, Chiril Gaburici a recunoscut ca nu are diploma de bacalaureat.

"In perioada in care am fost inscris la facultate, examenele de bacalaureat nu erau obligatorii pentru a fi admis in institutiile de invatamant superior. Mai mult ca atat, cea mai mare parte a candidatilor era admisa la studii in baza atestatului si a examenelor de admitere", a explicat premierul Republicii Moldova.

In plus, acesta a precizat ca a fost admis la Academia de Studii Economice din Moldova in anul 1995 si s-a transferat la Universitatea Slavona in anul 1998.

Intrebat de ce a ales sa se transfere la o institutie nelicentiata de Ministerul Educatiei, Chiril Gaburici a explicat: "am ales acea institutie de invatamant pentru ca a corespuns cerintelor si posibilitatilor pe care le aveam la acel moment".

De asemenea, premierul Gaburici a precizat ca s-a inscris la Universitatea Libera Internationala din Moldova in anul 2009.

Ministerul Educatiei a explicat pentru Ziarul de Garda ca Universitatea Slavona a fost fondata si inregistrata in anul 1997, iar ministerul a eliberat in acelasi an o autorizatie provizorie de functionare.

Abia in 2007 Universitatea Slavona a obtinut de la Camera de Licentiere Licenta seria A MMII nr. 024913 din 22.05.2007.

Ministerul a mai precizat ca "acreditarea institutiilor de invatamant in Republica Moldova a demarat in anul 2001. Toate actele de studii eliberate anterior atat de catre institutiile de invatamant superior de stat, cat si de cele private sunt recunoscute ca fiind valabile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Chiril Gaburici bacalaureat, #Chiril Gaburici studii superioare, #premier Moldova bacalaureat , #Moldova