Preotii Moscovei indeamna moldovenii sa nu voteze cu "stearpa" Maia Sandu

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 17:07
22965 citiri
Preotii Moscovei indeamna moldovenii sa nu voteze cu "stearpa" Maia Sandu
Foto: Facebook/Maia Sandu

Un grup de preoti, in frunte cu episcopul de Balti si Falesti, Marchel, a indemnat vineri crestinii din Republica Moldova sa nu voteze cu Maia Sandu, spunand ca ea prezinta un "pericol pentru Biserica" si ca ar fi "stearpa".

Preotii au declarat ca oamenii trebuie sa sustina un candidat crestin si moral sanatos, asa cum, in opinia lor, este Igor Dodon.

Intr-o conferinta de presa, episcopul Marchel, subordonat Patriarhiei Moscovei, a sustinut ca Biserica nu se amesteca in politica, nu influenteaza deciziile politice, dar vine sa le explice oamenilor cine poate sa promoveze valorile morale sanatoase si cine le incalca.

Episcopul Marchel a mentionat ca acum alegerea se face intre "un crestin si un necrestin, intre un patriot si un nepatriot", pentru ca, potrivit lui, in asa fel s-au plasat cei doi candidati, scrie Deschide.md.

Inaltul prelat a insistat ca vrea sa orienteze crestinii, sa le spuna ca nu este un drept moral-crestinesc sa o voteze pe Maia Sandu. Preotul aminteste ca Maia Sandu, in calitatea sa de ministru al Educatiei, a introdus in 2013, in bibliotecile din tara, o carte pe care episcopul a numit-o nociva, si anume enciclopedia "Viata sexuala".

"Aceasta carte pacatoasa contine fotografii spurcate", a afirmat episcopul de Balti si Falesti.

Episcopul a mai acuzat-o pe Maia Sandu ca a interzis rugaciunea la festivitatea de inceput de an scolar. El s-a aratat nedumerit de faptul ca a deranjat-o agheasma cu care erau stropiti elevii si profesorii la inceput de an scolar.

Insa episcopul nu s-a limitat doar la aceste acuzatii si a trecut la atac la persoana, spunand despre Maia Sandu ca "nu are familie si copii" si ca ar fi "stearpa", scrie si Ziarulnational.md.

"Rodul activitatii mele, a dumitale, trebuie sa se soldeze cu un... rezultat. Asa cum nu gasim rodul staruintelor ei, am zis ca e un bob sterp. Lumea zice ca ea nu va inchide biserici, pentru ca ea se duce la biserica. Eu nu am vazut-o", a mai spus el.

Intrebat daca are binecuvantarea mitropolitului Vladimir pentru a face aceste declaratii, episcopul Marchel a afirmat ca in aceasta conferinta de presa reprezinta Eparhia de Balti si Falesti si nu are nevoie de binecuvantarea IPS.

Acest atac la viata privata aminteste de criticile aduse de Gabriela Firea (actual primar al Capitalei) lui Klaus Iohannis, in campania prezidentiala din 2014.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

Locuitorii Republicii Moldova se vor prezenta la vot in 13 noiembrie, cand vor avea de ales intre Maia Sandu si Igor Dodon. Iata rezultatele finale din primul tur al alegerilor prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Maia Sandu stearpa, #Maia Sandu stearpa episcop, #biserica alegeri Republica Moldova , #Moldova