Primarul Chisinaului vrea unirea R. Moldova cu Romania: Umbrela de securitate sa ajunga la Nistru

Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 16:42
3620 citiri
Primarul Chisinaului vrea unirea R. Moldova cu Romania: Umbrela de securitate sa ajunga la Nistru
Foto: Realitatea Tv

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat, duminica, in cadrul manifestarilor organizate la Iasi pentru a marca 157 de ani de la infaptuirea Micii Uniri, ca idealul sau este ca Republica Moldova sa se uneasca cu Romania pentru ca oamenii din tara vecina sa fie protejati de o umbrela de securitate.

"Imi doresc ca umbrela de securitate sa ajunga si peste Prut, pana la Nistru si mai departe, pentru a proteja pe noi, cei de acolo, de faradelegile care vin dinspre Kremlin in continuare, iar pasaportul sa fie unul si acelasi, nu doua. Asta mi-as dori pe mai departe", a spus, in timpul discursului sau, primarul Chisinaului.

El a subliniat totodata ca autostrada Ungheni-Targu Mures-Iasi ar trebui sa treaca si in Republica Moldova, pana la Chisinau.

Mica Unire: Ce au spus Iohannis si Ciolos oamenilor adunati in Piata Unirii din Iasi (Foto)

"Cred ca aceasta autostrada ar trebui sa ajunga direct la Chisinau, pentru ca sunt primii pasi care vor reusi sa apropie mentalitatile cetatenilor de pe ambele maluri ale Prutului. In secolul XIX, poetul nepereche al neamului nostru, Mihai Eminescu, cel care a spus clar si convingator ca noi suntem romani cu totii, a scris 'De la Nistru pan la Tisa tot romanul plansu-mi-sa'. Imi doresc ca in secolul XXI de la Nistru pana la Tisa tot romanul mandrescu-mi-sa ca traieste dupa atata strainatate unit in libertate si prosperitate", a spus Dorin Chirtoaca.

Situatia de la Chisinau, explicata de ambasadorul moldovean: Unii joaca rugby, altii fac balet. Al cui e noul Guvern?

El a povestit celor aproximativ 10.000 de persoane care au venit in Piata Unirii din Iasi ca a fost impresionat ca a primit din partea iesenilor doua stegulete tricolore, dar ca si-ar dori ca acest drapel sa fie unul si acelasi pentru tarile de pe ambele maluri ale Prutului.

"Venind incoace, pe bulevardul Stefan cel Mare, am primit doua drapele. Consideram ca unul este pentru Romania si unul este pentru Moldova. Imi doresc ca in secolul XXI din doua sa se faca unul. Asa vom trai in unitate si prosperitate. Sa dea Dumnezeu ca idealul nostru national sa se indeplineasca in secolul XXI", a mai spus primarul Chisinaului.

La evenimentul organizat in Piata Unirii din Iasi au venit si si 300 de cetateni din Republica Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#primar Chisinau unire Romania Moldova, #unire Romania Moldova , #Moldova