Primarul Sectorului 1: Tavalugul a inceput, la finalul acestui drum sa fie reintregirea Romaniei Mari

Duminica, 25 Martie 2018, ora 22:01
5019 citiri
Primarul Sectorului 1: Tavalugul a inceput, la finalul acestui drum sa fie reintregirea Romaniei Mari
Foto: Arhiva Facebook/Dan Tudorache

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, si presedintele Raionului Orhei, Tudor Golub, au semnat duminica un protocol de infratire, context in care edilul bucurestean a declarat ca "tavalugul" deja a inceput, iar la finalul drumului ar trebui sa se regaseasca reintregirea Romaniei Mari.

"Este a doua infratire cu entitati din Republica Moldova (dupa infratirea cu un sector din Chisinau, n.red.). (...) Astazi cam 20% din primarii din Republica Moldova au semnat acel protocol de reunire intre Republica Moldova si Romania. Eu zic ca deja tavalugul a inceput, deja este pe un drum drept si la finalul acestui drum ar trebui sa se regaseasca reunirea celor doua state: Romania si Republica Moldova, deci reintregirea Romaniei Mari", a declarat Dan Tudorache.

El a sustinut ca in sedinta consiliului local de joi ar urma sa fie votata o hotarare privind reunirea dintre Romania si Republica Moldova.

"In sedinta noastra de consiliu de joi - am vorbit si cu consilierii USR - (...) vom intra cu aceasta hotarare de consiliu local si vom vota si reunirea Romaniei cu Republica Moldova", a spus primarul.

Protocolul de infratire a fost incheiat pe o perioada nedeterminata si vizeaza mai multe domenii, printre care: economic, social, cultural, investitional, protectia mediului inconjurator, conservarea si promovarea patrimoniului cultural.

"Noi, ca primarie, trebuie sa ajutam raioanele din Republica Moldova sa se dezvolte. Noi suntem fratii mai mari, avem bugetele mai mari decat primariile sau raioanele din Republica Moldova si asa cum am procedat cu Primaria din Chisinau - Pretura Centru, unde le-am alocat o suma de 1 milion de euro, (...) le punem la dispozitie o suma de bani, vom vedea ce suma. Asa putem sa-i ajutam, nu doar cu vorbe sau cu cantece, concret, fiindca ei au nevoie de ajutorul nostru", a spus Tudorache.

Primarul Sectorului 1 a participat, duminica, la manifestatia Marea Adunare Centenara, organizata in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#primar sector1 unire Romania Moldova , #Moldova
Comentarii