R. Moldova: Nepotul lui Voronin si-a inscenat rapirea si torturarea?

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 22:37
1731 citiri
R. Moldova: Nepotul lui Voronin si-a inscenat rapirea si torturarea?

Fostul sef al securitatii din Republica Moldova, Artur Resetnicov, nepot al lui Vladimir Voronin, si-ar fi putut inscena rapirea si torturarea, mai ales ca refuza sa fie examinat de medicul legist, a explicat un oficial al MAI moldovean.

"Artur Resetnicov, dar si sotia acestuia refuza pana in prezent sa fie audiati de ofiterii de urmarire penala. Mai mult, acesta insista sa nu fie examinat de medicul legist. Incercarea noastra de a stabili adevarul nu convine lui Artur Resetnicov", a spus seful Departamentului urmarire penala a Ministerului de Interne, Gheorghe Malic, citat de Unimedia.

"El ofera declaratii contradictorii, tine minte unele detalii care sunt convenabile, dar cele care nu sunt convenabile, le-a uitat. Cand a fost internat in spital, acesta nu a vrut sa vorbeasca cu ofiterii pana cind nu a discutat cu Vladimir Voronin si Mark Tkaciuk. Aceste detalii ne fac sa admitem ca poate fi vorba despre scenariul Cubreacov II, adica de o insinuare pur politica, cum a fost si cea cu digul de la Nemteni", continua oficialul.

Malic sustine ca, pana in prezent, nu a fost constatata nici o trauma pe care ar fi putut sa o aiba Resetnicov, care sustine ca a fost torturat cu substante psihotrope. "Pana in acest moment nu este constatat absolut nimic. Durerile de cap pe care acesta le invoca sunt declaratii subiective. Cand am vrut sa-i examinam minutios corpul, sa vedem urma de ac, victima a refuzat categoric, ceea ce ne permite sa admitem toate versiunile inaintate, inclusiv inscenarea".

Conform MAI, atat Resetnicov, cat si sotia acestuia, se eschiveaza de la audieri, invocand diverse motive, iar putinele informatii pe care Resetnicov le-a comunicat ofiterilor de urmarire penala nu corespund declaratiilor unor martori.

"Taximetristul care l-a transportat pe Resetnicov sustine ca acesta nu avea aspect de om maltratat sau agresat fizic, fiind imbracat la patru ace, intr-o stare de spirit calma. Martorii din barul din care victima sustine ca a fost rapit, nu au confirmat ca ar fi vazut incidentul, desi acesta ar fi avut loc in jurul orelor 16.00, in centrul capitalei", a mai spus Malic.

Artur Resetnicov sustine ca ar fi fost rapit in seara zilei de 22 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#artur resetnicov, #artur resetnicov moldova, #artur resetnicov rapit , #Moldova
Comentarii
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
NU CRED NIMIC din ceea ce declara un comunist, fara ca sa aduca probe indubitabile!