R. Moldova: Un mogul media se retrage din Parlament si cere sa i se verifice averea

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 12:08
2129 citiri
R. Moldova: Un mogul media se retrage din Parlament si cere sa i se verifice averea
Foto: www.ziarulnational.md

Milionarul Vlad Plahotniuc a anuntat ca se retrage din Parlamentul Republicii Moldova, renuntand la imunitate parlamentara si cerand sa i se verifice averea.

"Stiu ca unii intra in politica pentru privilegii, sa se ascunda in spatele imunitatii, pentru bani, putere sau functii. Eu nu am venit nici pentru functii, nici pentru imunitate, nici pentru bani, nici pentru alte privilegii. Politica nu avea ce-mi oferi in plus fata de ceea ce aveam deja", a declarat Plahotniuc, scrie Adevarul.

Pentru a demonstra ca a intrat cinstit si a iesit cinstit din parlament, el a cerut Comisiei de Integritate din Moldova sa ii verifice declaratiile de avere din ultimii ani.

Cu toate acestea, Plahotniuc nu se retrage din politica. El ramane in Partidul Democrat si vrea sa se concentreze pe dezvoltarea unei retele de magazine sociale, cu produse pentru oamenii fara posibilitati materiale.

Vlad Plahotniuc a intrat in politica cu o saptamana inainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2010, fiind introdus in ultimul moment pe locul doi in lista electorala a PD. Ca deputat, el a detinut postul de vicepresedinte al Parlamentului.

Vladimir Plahotniuc, bogatasul de la Chisinau, paraseste comunistii

Pana in 2011, Plahotniuc a fost presedintele uneia dintre cele mai mari banci din Republica Moldova. Averea lui Plahotniuc era cotata la 300 de milioane de dolari, in 2010, dupa un clasament realizat de o revista ucrainiana.

Vicepresedintele Parlamentului moldovean, in vizorul justitiei britanice

Plahotniuc era si vicepresedinte al Consiliului de Administratie al 'Petrom Moldova'. Desi nu apare in acte, este proprietar prin firmele sale a mai multor posturi de televiziune, a unei companii de asigurari si a unor hoteluri de lux.

Publika TV, vanduta pe un milion de dolari lui Vladimir Plahotniuc

Presa moldoveana a sustinut ca Plahotniuc a sponsorizat Partidul Comunist, al fostului presedinte Vladimir Voronin, si ulterior Partidul Democrat, al fostului premier Vlad Filat. Plahotniuc detine si cetatenie romana, fiind inregistrat sub numele de Vlad Ulinici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Milionar moldovean Plahotniuc retragere, #mogul Plahotniuc retragere parlament, #mogul Plahotniuc renuntare mandat , #Moldova