Ziare.com

Republica Moldova are un nou Guvern

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 16:50

   

Republica Moldova are un nou Guvern
Noul Guvern de la Chisinau, condus tot de premierul Vlad Filat, a primit, vineri, votul de incredere al Parlamentului.

Programul de guvernare si hotararea privind acordarea votului de incredere noului Executiv au fost adoptate cu votul a 59 de deputati, noteaza Unimedia. Reprezentantii PCRM nu au participat la vot.

Continutul programului de guvernare "Integrarea Europeana: Libertate, Democratie, Bunastare" este bine echilibrat, iar persoanele desemnate pentru Cabinetul de ministri corespund cerintelor legale. Aceasta este concluzia comisiei juridice numiri si imunitati, care a propus spre adoptare programul de activitate a Guvernului pentru anii 2011-2014, precum si hotararea cu privire la acordarea votului de incredere Executivului, mai precizeaza sursa citata.

Structura noului Cabinet de la Chisinau nu a suferit mari schimbari. PLDM a decis ca Iurie Leanca sa ramana la Externe, Alexandru Tanase ministru al Justitiei, iar Veaceslav Negruta ministrul Finantelor.

La Educatie a fost numit Mihai Sleahtitchi de la PLDM, in timp ce directorul spitalului Clinic Republican, Andrei Usatai, va fi ministru al Sanatatii. Functia de ministru de Interne va reveni generalului Alexei Roibu.

La agricultura, liberal-democratii au desemnat candidatura lui Vasile Bumacov, fost viceministru in acest minister.

Unicul ministru nou din partea PDM va fi Pavel Filip, directorul intreprinderii Tutun-CTC. Partidul Liberal a declarat ca toti ministrii formatiunii vor ramane in functie. Aditional, in locul lui Ion Negerei, din partea PL, Ion Moldovanu va fi numit in functia de vicepremier pe probleme sociale.

Diplomatul Eugen Carpov a fost desemnat pentru a ocupa functia de vicepremier pe probleme de reintegrare.

Structura noului Guvern a fost propusa, vineri, Parlamentului de catre premierul Vlad Filat.

Guvernul Republicii Moldova si-a anuntat demisia, la finele anului trecut, ca urmare a validarii mandatelor de deputat in noul Parlament. Demisia a venit la o luna de la alegerile legislative anticipate, care nu au reusit sa ofere o majoritate clara vreunei formatiuni politice.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1588 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa fie intr-un ceas bun ! Aveti NEVOIE . SUCCES !

............

 

GRESESTI

AU NEVOIE DE BANII NOSTRII!!!!SI ATIT !!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor