Ziare.com

Rusia reaminteste Chisinaului de acordul semnat de Voronin si Smirnov

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 23:30

   

Rusia reaminteste Chisinaului de acordul semnat de Voronin si Smirnov
Ministerul rus de Externe a tinut sa reaminteasca Republicii Moldova de declaratia semnata de fostul presedinte moldovean, Vladimir Voronin, si liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, dupa negocieri conduse de Moscova, privind conflictul din Transnistria.

"Partea rusa, in calitate de garant si mediator in procesul de reglementare, cheama Chisinaul si Tiraspolul sa se conduca dupa principiile fixate in Declaratia comuna a liderilor partilor in conflict (Voronin si Smirnov), semnata la Moscova la 18 martie in prezenta presedintelui rus Dmitri Medvedev", spune Alexandr Nesterneko, purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, intr-un interviu recent, citat de Moldova Azi.

Putin: Situatia din R.Moldova se aseamana cu cea din Kargazstan

Declaratia lui Nesterenko a venit cu cateva zile inaintea vizitei la Moscova a ministrului de Externe moldovean, Iurie Leanca, programata pentru data de 27 mai, cu scopul declarat de intarire a relatiilor dintre Rusia si Republica Moldova.

Declaratia semnata de Vladimir Voronin si Igor Smirnov, pe 18 martie 2009, la Moscova, in prezenta presedintelui rus Dmitri Medvedev, vorbeste despre acordarea unui statut special Transnistriei separatiste si mentinerea trupelor ruse din regiune pana la rezolvarea conflictului.

Ghimpu: Rusia sa-si ia armata si sa plece din Transnistria

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Grozava intelegere a mediat Rusia

Daca au grija sa intretina conflictul creat de ei ,trupele ruse raman in Moldova pe termen lung si nedeterminat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor