Scandal in Parlamentul R. Moldova, la doi ani de la revolutia din 7 aprilie

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 14:43
1753 citiri
Scandal in Parlamentul R. Moldova, la doi ani de la revolutia din 7 aprilie

Comunistii si democratii din Parlamentul Republicii Moldova s-au insultat si s-au certat in plen joi, la doi ani de la revolutia din 7 aprilie, care a dus la repetarea alegerilor parlamentare. Violentele din aprilie 2009 au facut sute de victime, din randul tinerilor iesiti in strada la proteste.

Parlamentarul comunist Alexandr Petkov a fost dat afara din sala de plen, dupa ce i-a spus adjunctei ministrului Educatiei, Tatiana Potanga, spunand ca este "idioata".

PLDM a solicitat ca Petkov sa-si ceara scuze in plenul Parlamentului, insa acesta nu a ezitat sa-i faca toti angajatii ministerului Educatiei "idioti", sustinand ca se exprima in termenii lui Dostoievski. "Eu propun sa-l dam afara, ca ploua, sa se mai racoreasca, sa stie sa-si aleaga vorbele, ca nu este la NIT sau Omega ceea a lui. Am vrut mai intai lui Dodon sa-i propun sa plece in cosmos, dar acum ii spun lui

Petkov sa zboare in cosmos impreuna cu idiotii lui Dostoievschi. Ce are Dostoievschi cu idiotismul din capul lui", s-a intrebat retoric Mihai Ghimpu, fost presedinte al Republicii Moldova, potrivit Unimedia.

S-a decis pana la urma ca Parlamentul sa asculte pe 14 aprilie rapoartele MAI, PG, SIS si SPP despre violentele de pe 7 aprilie 2009, cand miile de tineri iesiti in strada la Chisinau s-au ciocnit cu politia, o parte dintre ei fiind torturati in sediile de politie.

Potrivit procurorului general, Valeriu Zubco, au fost depuse 108 sesizari de catre cetateni care pretind ca au fost batuti de politisti.

Procuratura a pornit cauze penale in 58 de cazuri, dintre care 27 de dosare au fost finalizate si expediate in judecata. Desi la batai au participat sute de politisti, pana acum doar doi au fost condamnati. Opt politisti au fost achitati, iar in cazul unui politist a fost incetat procesul penal.

Primarul Chisinaului depune coroane de flori, seful Parlamentului are o zi normala

Primarul Dorin Chirtoaca, impreuna cu Mihai Ghimpu, vor participa, joi la mai multe actiuni organizate de primarie intru comemorarea victimelor din 7 aprilie.

Politicienii vor participa concertul sustinut de maestrul Eugen Doga si Orchestra Nationala de Camera si dedicat participantilor la protestele pasinice din 6-7 aprilie, informeaza Jurnal de Chisinau.

Premierul Vlad Filat a avut un alt program joi, o sedinta speciala la care au participat mai multi tineri care sustineau ca au fost agresati in 2009.

Mai multi membri ai Cabinetului de ministri au venit la Guvern sa vorbeasca despre actiunile intreprinse in ultimii doi ani in legatura cu evenimentele din aprilie 2009.

La raport au fost chemati ministrul de Interne, ministrul Justitiei, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, ministrul Educatiei, ministrul Culturii si Procurorul General. Raportul a fost solicitat de victime ale evenimentelor din 7 aprilie.

Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, nu va participa la nicio actiune dedicata celor intamplate acum doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Parlament Moldova, #scandal Parlament Moldova, #revolutie aprilie Moldova , #Moldova
Comentarii
Poza Romanian Brotherhood
Romanian Brotherhood
rank 2
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
Astăzi, Ion Aldea Teodorovici ar fi împlinit 57 de ani!